De kandidaten van Wie is de Mol? 2020 op NPO 1, bron Instagram WIDM

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De kandidaten van Wie is de Mol? 2020 op NPO 1, bron Instagram WIDM

Wow: ‘uitspraak AVROTROS wijst op twee Mollen in WIDM’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het AD dropt vandaag even een mogelijke mega-bom: zijn er dit jaar twee Mollen in Wie is de Mol? De krant komt zelfs met bewijs voor deze nog nooit eerder vertoonde twist.

Eerder repte De Telegraaf ook al over deze 'bizarre plottwist', maar dat deden wij toen nog af als klinkklare onzin. Zo'n 'twee Mollen-theorie' duikt namelijk elk jaar op en groeide de laatste jaren uit tot een soort running gag onder de WIDM-fans. Maar... gaat het dit seizoen toch echt gebeuren?

AVROTROS zaait verwarring

Door omroep AVROTROS schieten alle Molloten van Nederland even in de stress. Het zit zo: normaal brengt het AD altijd op de ochtend van de grote ontknoping - aankomende zaterdag te zien op NPO 1 - een interview met De Mol. Zo ook vorig jaar, kijk maar. Het is een geinig vraaggesprek waarin de grote saboteur uiteraard anoniem zijn/haar verhaal doet. Nu komt de plottwist: AVROTROS heeft dat interview voor dit jaar afgezegd!

Twee Mollen

"‘Het interview met de Mol slaan we dit jaar even over!’, luidt de korte reactie van een woordvoerder van de omroep op ons verzoek. Zou dat te maken kunnen hebben met de aanwezigheid van een dubbele mol?", suggereert het AD. En we moeten eerlijk zeggen dat we er nog steeds 'gewoon' vanuit gaan dat er één Mol is, al is deze cancel van AVROTROS natuurlijk heerlijk speculatievoer. Hier komt nog bij dat de ontknoping dit jaar plaatsvindt met 4 kandidaten - iets dat slechts één keer eerder gebeurde en zou kunnen wijzen op twee Mollen in het spel (en nog altijd één verliezer en één winnaar). En ook - nu we toch bezig zijn - gaat het hier om een jubileumseizoen. Hebben de makers iets héél speciaals gepland voor seizoen 20?

Maar... Wie is de Mol?

Moet jij je WIDM-punten nog inzetten en heb je werkelijk waar geen idee op wie? Slinger die app aan en neem een kijkje bij onze lijst met de 7 beste WIDM-aanwijzingen tot nu toe. Normaal zouden we zeggen: gooi die punten uiteraard op één persoon, maar nu moet je wellicht denken aan... spreiden. Overigens zijn de vier overgebleven kandidaten het eens: Rob Dekay is de Mol.

De grote ontknoping van Wie is de Mol? is aankomende zaterdag vanaf 20:30 uur te zien op NPO 1.

Lees verder