Twan Huys wil geen dagelijkse talkshow meer

Door Redactie
Twan Huys in RTL Late Night
© Brunopress

Twan Huys start binnenkort een nieuw seizoen College Tour! O.a. Ireen Wüst en Tim Hofman komen langs: in Veronica Superguide vertelt de interviewer over College Tour én zijn avontuur bij RTL Late Night.

In het nieuwe seizoen van College Tour ontvangt Twan schaatsster Ireen Wüst, Tim Hofman, die met zijn programma BOOS de grootste misstanden aan het licht brengt én Christine Lagarde, de president van de Europese Centrale Bank. Er volgen nóg drie afleveringen in dit seizoen, met klimaatondernemer Lex Hoefsloot, Tweede Kamer-lid Pieter Omtzigt én de Oekraïense Songfestival-winnares Jamala.

Geen talkshow meer voor Twan

Twan Huys nam in 2018 het zieltogende RTL Late Night over van Humberto Tan, maar het lukte hem niet om de talkshow weer tot bloei te brengen. Bij Veronica Inside werden harde noten gekraakt over zijn optreden bij Late Night.

Twan Huys vertrok een paar maanden later al uit de talkshow, en verloor in de tussentijd College Tour aan Matthijs van Nieuwkerk. Pijnlijk, maar op zich kan hij Vandaag Inside best waarderen. ‘Ik heb geen enkel bezwaar tegen Vandaag Inside, er kijken veel mensen naar, hartstikke leuk. Maar het menu is elke avond hetzelfde. Als je onder spannend verstaat dat iemand enorm door de mangel wordt gehaald, dan zit je daar goed. Los van Genee, Gijp en Derksen: het is hartstikke moeilijk om elke avond origineel te zijn, te verrassen met een mooi gesprek en een goede gast. Daar heb ik zelf ervaring mee.’

Voor Twan is de droom van een dagelijkse talkshow dus definitief verleden tijd: ‘Die ambitie is verdampt, ja.’

Gelukkig is Twan vanaf zondag 24 april weer terug met College Tour. Het nieuwe seizoen start met schaatsfenomeen Ireen Wüst.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Dirty Lines, Tokyo Vice en Single Drunk Female. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Deze week in Veronica Superguide

Columnist Rob Goossens zet vraagtekens bij de beslissing van Johnny de Mol om tóch door te gaan met de presentatie van HLF8. De gasten in de show werken vooral bij Talpa, en dat is tóch een beetje pijnlijk…

Henk Krol onthult dat hij niet bang is voor de dood, maar de deelnemer aan Celebrity Apprentice heeft wél een andere angst! Erik Mouthaan vertelt vanuit New York dat Nederland steeds meer de kant van Amerika opgaatEdsilia Rombley vindt dat mensen elkaar best wat vaker een complimentje mogen geven.

Daarnaast hebben we een interview met Kaley Cuoco over The Flight Attendant, blikken we terug op het tragische nieuws over Bruce Willis én spraken we met Maggie Smith over Downton Abbey: A New Beginning.

De nieuwe Veronica Superguide ligt vanaf vandaag in de winkel