Anouk als commentator bij het Songfestival?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Anouk als commentator bij het Songfestival?

Gemist: Anouk als commentator op het Songfestival?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De liveshows van The Voice Of Holland zorgden voor muzikaal vuurwerk, maar na afloop wilden we nog maar één ding… Anouk die het Eurovisie Songfestival van commentaar voorziet!

Gisteren werd de tweede liveshow van The Voice Of Holland uitgevochten. Deelnemers van coaches Ali B. en Waylon toonden wat ze in huis hadden! Ali nam afscheid van Fatima, met pijn in het hart, en Waylon liet Robin gaan, die haar tanden stuk leek te bijten op Piece Of My Heart van Janis Joplin. Geen schande!

Hoogtepunt van de avond was het optreden van Emma Boertien, die Queens Love Of My Life coverde. Het nummer was prachtig, de jurk wanstaltig, en na de performance volgden de gebeurtenissen elkaar ineens snel op!

Dankzij Emma bleek Lil’ Kleine ineens tóch over stembanden te beschikken: hij prees de doorleefdheid waarmee Emma zong: ‘Het is net alsof je er al een carrière op hebt zitten! Het is een gave, je weet me écht weer te raken.’

De uitsmijter was - zoals vaker - voor Anouk. ‘Ondanks het decor en de jurk die ze je hebben aangetrokken, die me doet denken aan het Songfestival anno 1965, vind ik dit het beste optreden van vanavond.’

Anouk 4 Songfestival?

En toen… plantte Chantal Janzen ineens een zaadje in het bewustzijn van onze natie. ‘Anouk, Jan Smit doet normaal gesproken het commentaar bij het Eurovisie Songfestival, die doet nu de presentatie. Kun jij niet commentaar gaan geven?’

‘Yes!’, dacht Nederland, maar Anouk reageerde lachend: ‘Ik denk dat dat níet goed gaat.’ Janzen was het er niet mee eens: ‘Ik denk dat dat héérlijk gaat zijn.’ En... veel kijkers waren het met Chantal eens.

Naast muzikale kennis heeft de Haagse zangeres natuurlijk zelf óók Songfestival-ervaring. In 2013 deed Anouk mee aan de hysterische muziekshow en werd negende met het nummer Birds. Dat was een hele prestatie want daarvoor had Nederland al bijna tien jaar de finale niet eens gehaald.

Nu Chantal Janzen op slinkse wijze het land klaar heeft gemaakt voor Anouks commentaar houden we deze kwestie nauwlettend in de gaten!

Finale The Voice Of Holland

Volgende week is het tijd voor de halve finales van The Voice Of Holland. Op 21 februari nemen talenten van verschillende coaches het tegen elkaar op in ‘crossbattles’, waarna er nog vier kandidaten overblijven. Op 28 februari ontdekken we wie de winnaar is van The Voice Of Holland 2020.

Lees verder