Tahmina Akefi

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tahmina Akefi

TV Rijnmond-presentatrice Tahmina Akefi: 'Ik was partner Peter R. de Vries'

|
|

Laatste update:

TV Rijnmond-presentatrice Tahmina Akefi, de partner van de vorig jaar overleden misdaadjournalist Peter R. de Vries stapte zondag voor het eerst uit de anonimiteit in het programma Vertrouwelijk! om haar verhaal te doen.

De reden dat Tahmina niet eerder haar gezicht wilde laten zien, was omdat ze zelf ook in de media werkt. “Ik heb een hele lange weg afgelegd om te komen waar ik ben en dat heb ik alleen gedaan. Ik wilde niet dat mensen zouden zeggen: 'Oh dat heeft Peter voor haar geregeld'."

TV Rijnmond-presentatrice Tahmina Akefi: 'Ik was partner Peter R. de Vries'

'Te mooi en uniek'

Ook waren ze bang voor vooroordelen. "Een andere reden was dat onze relatie veel te mooi, uniek en bijzonder was. Als je een relatie hebt waar sprake is van leeftijdsverschil dan zijn er heel veel vooroordelen. En liefde, daar denken mensen niet zo snel aan. Hij had een bloedhekel aan de roddelpers en wilde niet dat de liefde bezoedeld zou worden."

'Voel nu weer kippenvel'

Voordat Peter vermoord werd hadden de twee plannen om te gaan trouwen komende zomer, dan zouden ze sowieso naar buiten komen. Omdat ze nu “in een nieuwe werkelijkheid leeft” heeft ze besloten om nu alleen uit de anonimiteit te treden.

Tahmina en Peter ontmoetten elkaar voor het eerst op 29 september 2015 in Amsterdam, tijdens de opnames van het programma Pauw, waar ze allebei te gast waren. “Ik zat in de visagieruimte en ik werd opgemaakt. Hij keek me via de spiegel aan en hij glimlachte”, vertelde de van oorsprong Afghaanse journaliste over de eerste ontmoeting. “Als ik het vertel voel ik nu weer kippenvel.” Er werden ook beelden getoond van deze eerste ontmoeting, nu zeven jaar geleden.

TV Rijnmond-presentatrice Tahmina Akefi: 'Ik was partner Peter R. de Vries'

'Een blikseminslag'

Volgens de journaliste noemde Peter de ontmoeting "een blikseminslag". Kort na de ontmoeting sms'te de misdaadjournalist "Je bent lief" naar Tahmina en een paar dagen erna was hun eerste date. Volgens de 39-jarige Tahmina stuurde de misdaadjournalist vaak sms'jes waarin hij haar herinnerde aan die eerste ontmoeting, of foto's wanneer hij weer in dezelfde visagieruimte zat.

TV Rijnmond-presentatrice Tahmina Akefi: 'Ik was partner Peter R. de Vries'

Kinderwens of liefde van haar leven

De presentatrice omschreef Peter als "lief, attent, zorgzaam". "Maar hij had ook een gecompliceerd karakter. Hij stelde hoge eisen aan zichzelf", vertelde de presentatrice. Ook stelden de twee partners hoge eisen aan elkaar, waardoor de twee in 2017 een tijdje uit elkaar gingen.

Tahmani wilde kinderen en "dat was lastig". Volgens haar vrienden zat dat lastige in het leeftijdsverschil: ze wist niet of ze haar kinderwens op wilde geven voor de liefde van haar leven. "We hebben geprobeerd om afstand te nemen van elkaar en verder te gaan, elkaar los te laten. Maar dat was niet echt succesvol. Peter zei: 'ik voel me geamputeerd zonder jou'. Nu weet ik echt hoe dat voelt."

Kijkers waren ontroerd door het persoonlijke portret en de andere kant die ze zagen van Peter R. de Vries.

Lees verder