Peter R. de Vries

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter R. de Vries

Peter R. de Vries overleden: 'Geknokt tot het einde'

|
|

Laatste update:

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft de aanslag op zijn leven niet overleefd. Hij is vandaag op 64-jarige leeftijd overleden.

De familie en zijn partner maakten het diep trieste nieuws bekend aan RTL Boulevard. Ze laten het volgende weten: "Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen."

Lees ookPeter R. de Vries (64): misdaadjournalist, activist en unieke tv-persoonlijkheid

Verklaring nabestaanden

"Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden", gaat het statement verder. "Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: 'On bended knee is no way to be free'. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar."

RTL reageert

RTL heeft ook gereageerd: "Dit is een onbeschrijfelijk groot verlies. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar Peters familie, zijn partner en al zijn dierbaren. En naar iedereen die is geraakt door zijn moed, menselijkheid en vastberaden strijd voor het recht. Peters invloed blijft sterker dan welke daad van haat ook. Hij was nog lang niet klaar en wij kunnen hem niet missen. We zullen vrijuit blijven spreken over misstanden en onrecht in de samenleving, zoals hij zijn hele leven heeft gedaan. Peter is voor altijd in ons hart."

Extra uitzendingen

RTL 4 gooit uiteraard de hele programmering om. De RTL Boulevard van vanavond, om 18.30 uur, staat volledig in het teken van Peter, zijn leven en zijn werk, "waarmee hij een onuitwisbare indruk achterlaat", aldus het programma. "RTL Boulevard verzorgt tevens rond 20.00 uur een extra uitzending. RTL 4 zendt rond 20.30 uur een in memoriam uit en aansluitend staat Humberto in het teken van Peter. Er is bij RTL 4 geen reclame te zien vanavond."

Lees verder