Peter R. de Vries

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter R. de Vries

Vriendin Peter R. de Vries doorbreekt stilzwijgen

|
|

Laatste update:

UPDATE 15 juli: inmiddels is bekend dat Peter R. De Vries is overleden.

De vriendin van de neergeschoten misdaadverslaggever Peter R. de Vries (hij vecht nog altijd voor zijn leven) wil eigenlijk zo veel mogelijk anoniem blijven, maar ze maakte gisteren een uitzondering. Ze schreef een brief die werd voorgelezen in de speciale live-uitzending van Omroep MAX op NPO 1, over Peters stichting De Gouden Tip.

In diezelfde uitzending - met als doel 1 miljoen euro ophalen voor deze stichting, die zich nu inzet om tipgeld te krijgen in de vermissingszaak-Tanja Groen - kwamen ook Peters kinderen Royce en Kelly aan het woord. Presentatrice Martine van Os: "De partner van Peter R., die eigenlijk helemaal nooit iets wil zeggen en al helemaal niet in de belangstelling wil staan, zei: ‘En nu is het klaar. Nu wil ik wél iets zeggen.’"

Peters vriendin spreekt

Peter is acht jaar geleden gescheiden van Jacqueline, de moeder van zijn twee kinderen. Nu is hij zo'n zes jaar samen met deze vriendin. Simon Vuyk, bestuurslid van stichting De Gouden Tip, mocht haar brief voorlezen. "Alles wat mijn liefste Peter doet, doet hij met liefde en toewijding. Zo ook voor De Gouden Tip, waar hij de laatste maanden heel druk mee was. Ook toen we laatst na lange tijd een weekendje weg gingen. Naast een klein koffertje met zijn spullen nam hij de actie voor Tanja in gedachten mee."

Nooit opgeven

"Zijn vastberadenheid en nooit opgeven, dat is uniek en maakt hem tot wie hij is", aldus zijn vriendin. "Maar Peter is vooral één en al liefde. Hoe mooi zou het zijn als zijn droom om 1 miljoen euro bij elkaar te verzamelen uitkomt? En de ouders van Tanja Groen, die al zo veel jaren in onzekerheid zitten, eindelijk het antwoord krijgen op die ene vraag: waar is onze dochter? En dat Tanja eindelijk weer thuis komt.

1 miljoen voor Tanja Groen

De indringende woorden van Peters vriendin én kinderen wierpen zeker hun vruchten af: het streefbedrag van 1 miljoen euro is inmiddels behaald!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder