Zien! De eerste teaser trailer voor The Batman vanaf DC FanDome

Door Alie Sierkstra
Robert Pattinson als Batman in The Batman van Matt Reeves

Tijdens DC FanDome deelde regisseur Matt Reeves de epische eerste teaser trailer voor zijn langverwachte film: The Batman. De film met Robert Pattinson in de hoofdrol belooft ons een nieuwe kijk op de caped crusader. En vandaag kunnen we dus voor het eerst echt beoordelen hoe dat eruit ziet!

Robert Pattinson in The Batman-trailer

Tijdens een panel op DC FanDome bevestigde regisseur Matt Reeves dat The Batman zich richt op Bruce Wayne's tweede jaar als Batman. Ook werd uitgelegd dat de film zich afspeelt in een ander universum, los van de Justice League DCEU-personages. We moeten The Batman vooral zien als een detectiveverhaal. De superheldenfilm draait om een reeks moorden, die de lange geschiedenis van corruptie in Gotham blootleggen. En daar speelt de familie van Bruce ook een rol in... In The Batman zien we (de ‘luie’...) Robert Pattinson als Bruce Wayne. Hij wordt onder meer bijgestaan door Zoë Kravitz, Andy Serkis en Colin Farrell.

Kijk hieronder naar de eerste teaser trailer voor de superheldenfilm:

HBO-serie over Gotham-politiekorps

Reeves greep de gelegenheid ook aan om even kort in te gaan op die recent aangekondigde HBO Max-serie, die zich afspeelt in hetzelfde universum als The Batman. De serie draait om Batmans eerste jaar in Gotham. Dat verhaal wordt echter niet verteld vanuit het oogpunt van de superheld, in plaats daarvan staan de corrupte agenten van de Gotham City Police Department centraal.

Maar goed, eerst is het natuurlijk tijd voor de film! The Batman draait (na eerder uitstel) vanaf 1 oktober 2021 in de bioscoop.