DOTA: Dragon's Blood

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
DOTA: Dragon's Blood

Trailer: Dota 2-serie Dragon’s Blood op Netflix

|
|

Laatste update:

Netflix verwent gamers met nóg een serie over videogames. Check de korte trailer van DOTA: Dragon’s Blood.

De serie draait om de held Davion, een Dragon Knight, die vastbesloten is om de duistere magie uit zijn land te verbannen. Hij komt in aanraking met de mysterieuze prinses Mirana, die op een geheime missie is gestuurd. Davion en Miran ontmoeten een machtige draak, die vertelt dat ze samen een véél grotere rol in de wereld hebben dan ze dachten!

Netflix <3 videogames

Series over videogames zijn momenteel best groot op Netflix. The Witcher is enorm populair (hoewel dat oorspronkelijk een boekenserie is), en Castlevania is één van de populairste anime-series op het platform. Daarnaast wordt er gewerkt aan series over Assassin’s Creed, Resident Evil, Cyberpunk, Final Fantasy, Splinter Cell en The Division. Tegelijkertijd maakt HBO een serie over de Playstation-game The Last of Us.

We hebben een podcast met kijktips!

Wat wél opvallend is, is de keuze voor DOTA. In dit spel nemen spelers het in een arena tegen elkaar op om elkaars torens te vernietigen, maar verder is er geen duidelijke verhaallijn. Vanuit populariteitsoogpunt is de serie wél logisch: tijdens het wereldkampioenschap DOTA 2 keken er op het hoogtepunt 1,1 miljoen mensen naar de beste spelers.

Niet-gamers kennen DOTA natuurlijk van de gelijknamige wereldhit van het Zweedse megatalent Basshunter.

DOTA: Dragon’s Blood krijgt in eerste instantie acht afleveringen om zich te bewijzen, en is vanaf 25 maart te zien.

Lees verder