Trailer: Doc Ock terug in Spider-Man: No Way Home

Door Robin Heerkens
Spider-Man: No Way Home

Marvel dropte vannacht dan eindelijk de langverwachte eerste trailer voor Spider-Man: No Way Home en we zien niet alleen Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) in de 'vaderrol', maar Peter Parker (Tom Holland) moet het óók opnemen tegen Spidey-villains uit de pre-MCU-films, zoals Green Goblin én Doctor Octopus!

Het is een trailer waar iedere Marvel-fan spontaan van... nou ja, laten we het netjes houden. Door de reveal van Doc Ock - van Goblin horen we alleen de sinistere lach en zien we één van zijn bommen - wordt één van Hollywoods slechtst bewaarde geheimen uit de doeken gedaan. Tom Hollands MCU-Spider-Man wordt geconfronteerd met slechteriken uit de pre-MCU-Spidey-films, de trilogie met Tobey Maguire en de twee films met Andrew Garfield.

Spider-Man vs. de rest

De trailer opent met Peter en MJ (Zendaya) die het hebben over Peters geheime identiteit, die helemaal weg is. Iedereen weet dat hij Spider-Man is. Spinnenmans brengt een bezoek aan Doctor Strange, die een ingrijpende spreuk uit de hoge hoed tovert. Deze spell moet ervoor zorgen dat Peters identiteit weer geheim wordt, maar... nope, er gaat iets mis. Enter the multiverse.

Slechtst bewaarde geheim van Hollywood

We zien flitsen van Electro (Jamie Foxx), horen de lach en zien de bom van Green Goblin (Willem Dafoe) en krijgen Doc Ock (Alfred Molina) ook daadwerkelijk te zien. Niet zo gek ook: Alfred Molina praatte zijn mond al eens voorbij. Ook weten we vrij zeker dat Foxx en Dafoe er ook gewoon bij zijn en datzelfde geldt natuurlijk voor de twee andere Peter Parkers. Reken maar dat Tom Holland hulp krijgt van Andrew Garfield en Tobey Maguire, maar die twee bewaart Marvel voor de tweede trailer of voor de film zelf. 

Lees ook: Alles dat je moet weten over Spider-Man: No Way Home.

Spider-Man: No Way Home draait vanaf 16 december in de bioscopen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.