Opvallend bericht tijdens Top 2000: fan doet zich voor als Taghi

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Opvallend bericht tijdens Top 2000: fan doet zich voor als Taghi

Opvallend bericht tijdens Top 2000: fan doet zich voor als Taghi

|
|

Laatste update:

De uitzending van de Top 2000, waar Floor Jansen graag in wilde staan, gaat dit jaar niet onopgemerkt voorbij. Eerder waren er al klachten nadat Rob Stenders een nummer van Marco Borsato voortijdig afzette en nu ligt NPO Radio 2 wéér onder vuur, vanwege twee misplaatste grappen.

Op de livestream van de Top 2000 zijn onderin berichten van kijkers te zien. Daar stonden - zowel gisteren als vandaag - twee opmerkelijke berichten. "Vanuit Dubai overgekomen voor de top 2000. Groetjes uit Vught, Ridouan", viel gisteren te lezen. De auteur van dit bericht doet zich voor als topcrimineel Ridouan Taghi. Vandaag probeerde iemand dat te overtreffen door zichzelf voor te doen als de vader van het gezin dat in oktober werd aangetroffen in een boerderij in Ruinerwold. "Wij komen met het gezin de deur niet uit voor de top2000! Groeten uit Ruinerwold - Gerrit".

Verklaring NPO

NPO Radio 2, die behoorlijk wat reacties kreeg op deze berichten, legt aan het AD uit hoe dit kon gebeuren. "Elk bericht wordt gescreend, en deze zijn er net tussendoor geglipt. Maar even voor jullie beeld: er komen per uur duizenden berichten binnen. Dan kan het wel eens voorvallen dat er één of twee tussendoor glippen.” Het is voor de zender, die al jaren traditiegetrouw de Top 2000 uitzendt, te hopen dat het bij deze neppe berichten blijft.

Lees verder