Tim Hofman blikt terug op heftige periode: ‘Ik lag volledig in puin’

Tim Hofman kent een fantastisch jaar met onder andere de benoeming tot Journalist van het Jaar. Maar de presentator heeft ook dieptepunten meegemaakt. Zo blikt hij op Instagram terug op een zwaar verkeersongeluk. “Ben ik nu dood?”

Tim Hofman
© Brunopress

Het is vandaag precies 20 jaar geleden dat de presentator werd aangereden. Een gebeurtenis die veel impact had op Tim.

In shock

Ik zag niks, want mijn ogen zaten vol met bloed door de snee op mijn neusbrug en mijn lichaam was zodanig in shock dat ik niks voelde”, begint Tim zijn bericht op Instagram. “’Ben ik nu dood?’ vroeg ik kalm aan een vrouw van wie ik nog steeds niet weet wie ze is.” De presentator was aangereden terwijl hij op de fiets zat. Ondanks de heftige verwondingen leefde hij nog wel. “Pure mazzel, volgens de ambulancebroeder.”

Sterfelijkheid

Het voelt sinds die dag alsof ik de dood even een hand heb mogen schudden, maar ook meteen weer afscheid nam omdat ik niet toe was aan een innige vriendschap”, zo schrijft Tim. “Ergens ook geneuzel natuurlijk; de dood komt en gaat als ie zin heeft, daar heb je verder bijster weinig over te zeggen.” Voor de presentator betekent het ongeluk dat hij veel waardering heeft voor zijn leven. “Waardering voor mijn geliefden, mijn baan, al het leuke en gewoon het simpele feit dat voor niks de zon weer op kwam.”

De tekst gaat verder onder de Instagram-post

Succes

Tim heeft in de afgelopen jaren als presentator veel grote projecten op mogen pakken. Zo won hij meerdere prijzen voor zijn werk en bracht hij de misstanden bij The Voice aan het licht. Maar niet iedereen is fan van hem. Zo noemde René van der Gijp hem nog een narcist in Veronica Inside en deelde ook Linda de Mol nog een sneer uit naar de presentator.