• The Voice

Tim Hofman Journalist van het Jaar om The Voice-onthullingen: 'Een ontzettende eer'

Als iemand impact heeft gehad op journalistiek gebied in 2022, is Tim Hofman dat misschien wel. Na zijn onthullende video over overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland is hij nu benoemd tot Journalist van het Jaar. 

Tim Hofman

Villamedia benoemt Tim door zijn viral BOOS-video over The Voice tot Journalist van het Jaar. Dat heeft hij behaald doordat hij met zijn onthullingen een groot maatschappelijk effect heeft bereikt. "De zaak draait om structureel machtsmisbruik gedurende meerdere jaren, door enkele van de grootste namen uit de Nederlandse amusementswereld, bij een van de best bekeken tv-programma's, gebaseerd op een origineel Nederlands format dat naar tal van andere landen is geëxporteerd", aldus de jury.

Matthijs van Nieuwkerk

Ook is de jury van mening dat de impact dermate groot is geweest, dat de onthullingen een inspiratie zijn geweest voor andere grotere onthullingen. "Het zou zo maar kunnen dat de Volkskrant-productie over de 'burn-outfabriek' van Matthijs van Nieuwkerk, een andere journalistieke topproductie van 2022, nooit gemaakt had kunnen worden zonder het grondwerk dat Hofman met BOOS This Is The Voice heeft verricht."

'Ontzettende eer'

Tim reageert op het nieuws op Instagram: "Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een ontzettende eer is. Niet zozeer de prijs, maar wel dat we BOOS van kleurrijk belletjetrek-programma (mét een missie) hebben om kunnen ploegen tot serieus journalistiek platform." Ook zegt hij enorm trots te zijn op zijn team, met wie hij de prijs maar al te graag deelt. "Dat dit gezien wordt door vakgenoten is -naast verfrissend- ook gewoon erg prettig", schrijft de journalist bij zijn Instagram-post. 

Bron: ANP/Veronica Superguide