Anouk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Anouk

The Voice Kids: Anouk óók niet bij finale

|
|

Laatste update:

Zangeres/The Voice-coach Anouk zal niet aanwezig zijn bij de finale van The Voice Kids! Eerder vandaag maakte ze bekend dat ze in quarantaine gaat vanwege het coronavirus. Nu blijkt de finale van de populaire talentenjacht óók een brug te ver. Dat kon er ook nog wel bij.

Anouk lijdt aan astma, en een besmetting met Covid-19 zou voor haar levensgevaarlijk kunnen zijn. De zangeres gaf vandaag aan dat ze haar gezin daarom tijdelijk verlaat, zodat zij een beetje normaal kunnen leven nu de coronamaatregelen versoepeld worden.

Nu blijkt dat de opnames van de finalenummers komende woensdag plaatsvinden. RTL smeerde het seizoen van The Voice Kids zo lang mogelijk uit (en daarna nóg wat langer!) in een poging om tóch een live finale te kunnen houden. Dit mislukte, waardoor de finale bestaat uit opgenomen optredens, en een live-uitreiking in de talkshow Beau.

Het voordeel van deze aanpak is dat je de optredens kunt opnemen wanneer je wilt. Dus doet The Voice Kids dat… twee dagen van tevoren, terwijl Anouk ondergedoken zit. RTL meldt dat er ‘in dit Zoom-tijdperk vast wel een mooie oplossing te bedenken is.’ De pech hangt het programma dit seizoen wel een beetje aan de broek.

Doe mee: Superguide pubquiz!

Vreemd seizoen The Voice Kids

Het huidige seizoen van The Voice Kids draait op deze manier wel een beetje op een sof uit. Het coronavirus gooide natuurlijk roet in het eten en Marco Borsato meldde zich af voor de finale vanwege privéproblemen.

Voordeel is wel dat Anouk The Voice Kids waarschijnlijk toch niet gaat winnen als coach: zij stuurde haar sterkste kandidaat Romy vanwege een vreemde reden naar huis.

De finale van The Voice Kids wordt op vrijdag 5 juni uitgezonden. De optredens zijn vooraf opgenomen, maar kijkers kunnen wel stemmen op hun favoriet: Dax, Sham, Rogier en Jasmijn. Als alle stemmen geteld zijn volgt de uitslag in de talkshow Beau.

Beeld: RTL/William Rutten

Lees verder