the voice

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
the voice

Stand van zaken bij The Voice: 5 aangiftes en 20 meldingen bij politie

|
|

Laatste update:

Nadat vorige maand de aflevering vanBOOS de vermeende misstanden van The Voice of Hollanduit de doeken deed, zijn er nog enkele nieuwe aanklachten bij de politie terechtgekomen. In totaal liggen er nu vijf aangiftes en twintig meldingen van seksuele misstanden tegen betrokkenen van het televisieprogramma. Dat brengt de politie vandaag naar buiten

'Drukker' bij zedenzaken

De rel rondom de talentenjacht The Voice of Holland heeft volgens de politie een "breed maatschappelijk debat" op gang gebracht. Het is "drukker dan normaal" bij de zedenzaken, zo staat in de verklaring. "We zien dat er een beweging in gang is gezet: het is drukker dan normaal met mensen die de zedenteams bellen." De politie benadrukt verder dat slachtoffers altijd nog met hun verhaal bij de autoriteiten terechtkunnen.

Er ligt hier dus een verschil tussen meldingen en aangiften. Bij een melding volgt meestal geen strafrechtelijk onderzoek, bij aangifte kan er wel een onderzoek plaatsvinden onder leiding van het Openbaar Ministerie. 

En nu? 

De politie en het Openbaar Ministerie kijken nu per aangifte of er aanleiding is om een strafrechtelijk onderzoek op te starten. Daarover zegt de politie: "We willen dit, zoals altijd, met de grootst mogelijke zorgvuldigheid doen in het belang van de slachtoffers. Zodra er duidelijkheid is over het vervolg zal het OM daarover communiceren."

De BOOS-aflevering over The Voice of Holland heeft een lange nasleep. Laatst reageerde Tim Hofman voor het eerst over wat hij met zijn YouTube-kanaal BOOS heeft losgemaakt. Ook was Waylon afgelopen vrijdag nog in tranen bij Beau omdat hij zijn eigen kandidaten "niet heeft kunnen beschermen." En het bedrijf van John de Mol, eveneens als zijn zus Linda de Mol, zijn in opspraak omdat ze mogelijk al eerder wisten over de vermeende praktijken van The Voice-jurylid Ali B en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder