Tim Hofman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tim Hofman

Tim Hofman laat voor het eerst van zich horen na Voice-aflevering BOOS

|
|

Laatste update:

Tim Hofman ziet nu al de effecten van zijn veelbesproken en inmiddels al bijna 10 miljoen keer bekeken The Voice of Holland-aflevering van #BOOS. De programmamaker opende samen met zijn redactie één van de grootste tv-beerputten ooit en merkt dat bedrijven en instellingen over heel Nederland "hun beleid aanpassen om een veiligere omgeving te creëeren".

Dat schrijft Tim op Insta. Het is voor het eerst dat hij reageert sinds hij donderdag een mega-bom dropte en vermeende slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik in TVOH hun schokkende verhalen liet doen. De laatste ontwikkelingen? Regisseur Martijn, die ook aan bod kwam in Tims docu, herkent zich niet in de beschuldigingen aan zijn adres. En de advocaat die vermeend Voice-slachtoffer Nienke Wijnhoven bijstaat, ontving meer meldingen van mogelijke slachtoffers.

'Lijkt iets in beweging te komen'

Tim begint zijn post met een dankwoord. "Vrienden. Namens iedereen die in onze uitzending sprak of vanaf afgelopen donderdag gehoord wordt (misschien ben jij het): dank als je, samen met tien miljoen (!) anderen, wilde luisteren. En er lijkt ook nog eens iets in beweging te komen." Tim en zijn team zien bedrijven, universiteiten, verenigingen en meer instituten "hun beleid aanpassen om een veiligere omgeving te creëeren".

'We zijn er nog niet'

Mannen die meer met elkaar praten, vrouwen die hun verhalen delen, het nieuws dat ook internationaal rondging: het doet Tim goed. "Dat is waardevol." Maar, waarschuwt hij: "We zijn er nog niet, maar het voelt als de eerste forse zucht van een nieuwe wind."

De programmamaker gaat later meer vertellen over de hectische periode achter de schermen, zo schrijft hij. En er komt effe geen BOOS. "Komende weken is BOOS er even niet, wij zijn werken aan mooie verhalen en zaken, een nieuwe studio bouwen én beginnen met de voorbereidingen van een nieuwe seizoen Pak de Macht."

Ben je de draad een beetje kwijt door alle onthullingen? Bekijk hier al onze artikelen over The Voice of Holland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder