Nienke Wijnhoven in The Voice of Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nienke Wijnhoven in The Voice of Holland

Advocaat Nienke uit The Voice krijgt nog twee meldingen binnen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Sébas Diekstra, die The Voice of Holland-kandidaat Nienke Wijnhoven bijstaat nu ze aangifte heeft gedaan tegen Jeroen Rietbergen, ontving nog eens twee meldingen van oud-Voice-kandidaten. 

"Het gaat hier niet zozeer om strafbare feiten, maar wel om ernstig grensoverschrijdend gedrag dat echt niet thuishoort binnen zo’n productie", verduidelijkt Sébas aan het AD. De twee vermeende slachtoffers klopten bij hem aan omdat ze geen idee hebben waar ze 'zorgvuldig en vertrouwelijk' hun verhaal kwijt kunnen, zo beschrijft de krant. 

Sébas wil 'onafhankelijke commissie'

De advocaat vindt het geen goede zaak dat Voice-producent ITV advocatenbureau Van Doorne een groot onderzoek laat doen. "Er is helaas nog altijd geen onpartijdige en onafhankelijke instantie die onderzoek doet naar de zaak. Dat is natuurlijk hoogst opmerkelijk. Bij zo’n grote, gevoelige zaak verwacht je dat er een onbesproken orgaan is waar slachtoffers melding kunnen doen van dingen die echt niet door de beugel kunnen." Sébas wil dat er een 'onafhankelijke commissie' in het leven wordt geroepen. 

Advocaat Nienke uit The Voice krijgt nog twee meldingen binnen
Sébas Diekstra

'Van Doorne partijdig'

De advocaten bij Van Doorne werkten eerder met ITV en worden dus ook betaald door de producent. Ze kunnen dus nooit onafhankelijk zijn, vindt Sébas. "Van Doorne is per definitie een partijdige belangenbehartiger. Of er echt aan waarheidsvinding gedaan wordt is maar zeer de vraag en dit zorgt alleen maar voor nog meer wantrouwen onder slachtoffers."

Hoe moet zo'n commissie er dan uitzien?

De advocaat ziet het liefst dat er zeer ervaren professionals in zo'n commissie komen. Mensen die hun sporen al lang en breed hebben verdiend. "Een oud-hoogleraar, een oud-generaal, ik noem maar wat. Op die manier dragen we bij aan een zo feitelijk en objectief mogelijke verslaglegging van wat er precies bij The Voice is gebeurd."

Reactie ITV

"Indien u van mening bent dat u slachtoffer of getuige bent geweest van een zedendelict raden wij u ten zeerste aan hiervan direct aangifte te doen bij de politie", laat ITV Studios weten in een reactie aan het AD. "Van Doorne zal onderzoek doen naar ander ongepast gedrag rondom The Voice of Holland. Indien u twijfelt over met wie u contact op moet nemen, neem dan alstublieft contact op met Van Doorne." RTL staat vooralsnog achter dit onderzoek.

Hoe gaat het nu met Nienke?

Nienke heeft haar aangifte tegen Jeroen Rietbergen, van aanranding, vandaag officieel ingediend. Ze werd "kotsmisselijk" toen ze vorige week naar #BOOS keek, zegt de advocaar. "Ze vindt het allemaal zo erg, maar ze voelt meteen ook een bepaalde opluchting vanwege het feit dat dit nu in de openheid is en er eindelijk een einde kan worden gemaakt aan wat zich zoveel jaren ongehinderd heeft kunnen afspelen."

Lees verder