The Voice of Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Voice of Holland

Beschuldigde Voice-regisseur laat van zich horen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Afgelopen donderdag deelden vermeend slachtoffers in de Voice-aflevering van #BOOS schokkende ervaringen over mogelijk seksueel wangedrag en zelfs verkrachting in het geval van Ali B. Ook tegen een regisseur van The Voice of Holland kwamen veel meldingen binnen, zo vertelde Tim Hofman. Deze regisseur doet nu zijn verhaal.

Bij #BOOS kwamen vijftien meldingen binnen. "Deze man zou vaak ongepaste seksuele opmerkingen maken en ongewenst handtastelijk zijn." Navraag van het AD leert dat het om Martijn gaat. Zijn achternaam wordt niet genoemd. De krant sprak deze Martijn vorige week maandag, dus nog voor de #BOOS-aflevering, en confronteerde hem met een beschuldiging.

Martijn ontkent

Het gonsde ook voor die bewuste uitzendingen al van de verhalen over Martijn. Zo kwam een oud-medewerkster met het verhaal dat Martijn haar tegen haar wil tijdens haar stageperiode heeft geprobeerd te zoenen. "Dat was echt geen afscheidszoen", verklaart ze. "Toen het gebeurde en ik het niet wilde zei hij iets in de trant van: ik weet niet wat er over me heen kwam, ik doe dit normaal nooit.

Deze oud-medewerkster zag in meer gevallen hoe Martijn zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Ze noemt zijn gedrag 'te amicaal'. Zelf ontkent de regisseur dat hij de oud-medewerkster zou hebben gezoend. "Ik heb al twintig jaar een mooie vrouw waar ik heel gelukkig mee ben. Ik doe dat niet en ik wil dat niet." Al was het volgens hem bij The Voice lange tijd normaal om collega’s een zoen te geven als ze afscheid van elkaar namen en dat doet hij nog steeds met sommige collega’s die hij al jaren kent. Na een 'hele goede draaidag', bijvoorbeeld. "Nee, dat is niet gek. Nu bekijken we alles met het vergrootglas van 2022 en is alles zo krampachtig. Dit kan blijkbaar niet meer, maar een paar jaar geleden was het gewoon anders.

'Amicaal'

Het AD besloot dit artikel over Martijn te publiceren nadat in #BOOS bleek dat dus véél meer vrouwen melding maakten van ongewenst gedrag van de regisseur. Ook ligt er een aangifte tegen hem. Een oud-kandidate claimt dat Martijn zijn macht misbruikte door tijdens een opname haar te dwingen haar topje wat lager te trekken. Maar het ging om haar zangkwaliteiten, zo stelde ze, maar toen werd ze naar eigen zeggen uitgelachen. "Jij hebt bepaalde talenten, die moeten we goed in beeld brengen”, zei hij volgens de vrouw tegen haar. 

Ook erkent Martijn dat hij knuffelde met sommige kandidaten en dat hij ze complimentjes gaf over hun uiterlijk en kleding. "Op dat moment zelf gaat het heel natuurlijk en heb ik er nog nooit iemand over horen klagen. Maar nu, in 2022 zeg ik: ja, je hebt gelijk. Blijkbaar zijn er mensen die dit verkeerd opvatten. Niet zozeer de mensen die om een knuffel vragen, maar wel de mensen die het zien", legt hij uit. "Die zullen misschien zeggen: hij is te amicaal. Maar het komt uit een goed hart. Ik wil de mensen zich goed laten voelen. Het beste uit ze halen. Dat heeft altijd gewerkt en volgens mij kan ik dat heel goed. Maar waarschijnlijk is het nu te ouderwets."

Lees verder