Waylon sprak voor het eerst over de TVOH-rel bij Beau

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Waylon sprak voor het eerst over de TVOH-rel bij Beau

Waylon in tranen bij Beau: ‘Neem het mezelf kwalijk’

|
|

Laatste update:

Zanger/TVOH-coach Waylon had nog niet op televisie gereageerd op de rel rond The Voice of Holland. Bij Beau vertelde de hevig geëmotioneerde zanger over het vermeende misbruik bij de talentenjacht. 'Ik ben niet in staat geweest om die mensen een veilige plek te bieden. Dat neem ik mezelf wel kwalijk.'

Waylon kwam eigenlijk om te praten over een nieuw seizoen van Better than Ever én om gedupeerde kandidaten van The Voice of Holland in het zonnetje te zetten. Beau van Erven Dorens wond er geen doekjes om, en vroeg Waylon naar het misbruikschandaal dat speelde bij TVOH.

'The Voice heeft dit niet gedaan'

“Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd, en er is al zo veel over gezegd, en er zijn mensen die conclusies trekken, of een mening hebben. We leven in een vrij land, dat mag allemaal. Ik heb ervoor gekozen om me niet bezig te houden met die kant van The Voice. Omdat dat nooit de kant is geweest die ik gekozen heb, of waar ik heb gestaan, of waar ik iets van gemerkt of van geweten heb. Ik heb altijd aan de mooie kant van het programma gestaan.”

Volgens Waylon heeft het programma een flinke mokerslag gekregen. “Ik heb altijd aan de mooie kant van het programma gestaan, en die is er voor mij nog steeds en die zal er altijd blijven. Ik weet namelijk met hoeveel liefde daar door mensen wordt gewerkt om ieder jaar weer iets moois op televisie te maken. De meesten werken daar op een normale manier aan mee. The Voice heeft dit niet gedaan.”

‘Dat neem ik mezelf wel kwalijk’

Waylon maakte in de kwestie rond The Voice het onderscheid tussen ‘slachtoffers’ en ‘gedupeerden’. “Wij zitten als gedupeerden aan tafel. En wij wachten maar eventjes; het moet nu primair gaan om de slachtoffers.”

De zanger kreeg het zelf te kwaad naarmate zijn verhaal vorderde. “Er is wel wat gebeurd. Ik loop daar zes jaar rond! Ik heb nooit iets gezien, of iets gemerkt en dat neem ik mezelf bijna kwalijk. Misschien dat ik daarin een naïeve lul ben. Er zijn blijkbaar ook dingen met mensen uit mijn teams gebeurd. Ik ben dus blijkbaar ook niet in staat geweest om die mensen een veilige plek te geven. Dat neem ik mezelf wel kwalijk.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Volgens Waylon heeft zowat iedereen bij The Voice een machtspositie ten opzichte van een kandidaat. “Binnen die positie heb je een verantwoording. En dan moet je met je poten, en ook met je woorden… op een normale manier met je werk omgaan. Dat heb ik altijd gedaan, en daarom doet het extra pijn.”

Lees verder