Apu uit The Simpson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Apu uit The Simpson

The Simpsons: stemacteur Apu heeft spijt van rol

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

The Simpsons gaan al sinds 1987 mee, en wat ruim 30 jaar geleden grappig was, wordt soms met kromme tenen teruggekeken. De Indiase winkeleigenaar Apu Nahasapeemapetilon was achteraf wel érg stereotiep, vindt ook stemacteur Hank Azaria. Het liefst biedt hij iedereen uit India zijn excuses aan!

Azaria, die ook de stemmen van barman Moe en agent Wiggum inspreekt, kreeg aardig wat kritiek van Simpsons-fans. Hij nam die ter harte en sprak daarom over het personage met mensen van Indiase afkomst, zo meldt Azaria in de podcast van Dax Shepard.

“Ik kwam spreken op de middelbare school van mijn zoon, en ik vroeg een paar Indiase klasgenoten hoe zij er over dachten. Eentje was een jaar of zeventien en had nog nooit The Simpsons gezien. Hij wist wél meteen wie Apu was en hij vond het erg jammer dat The Simpsons dit beeld van Indiase migranten neerzet. Apu is tegenwoordig bijna een scheldwoord geworden. Ik heb het gevoel dat ik iedereen uit India excuses ben verschuldigd; soms maak ik die ook tegen mensen.”

The Simpsons hint op comeback van Apu

Apu is eigenlijk al een paar jaar op z’n retour in The Simpsons (de makers weten ook wel dat het personage achterhaald is). Azaria gaf eerder al aan dat hij de stem van de Indiase winkeleigenaar niet meer zou doen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Volgens Simpsons-bedenker Matt Groening bestaan er echter wel nieuwe plannen om Apu te updaten. Waarschijnlijk zien we dat terug in seizoen 33 of 34.

Lees verder