• Nieuws

Apu verdwijnt uit The Simpsons

Apu verdwijnt uit The Simpsons

De makers van The Simpsons zitten zó met de winkeleigenaar Apu in hun maag, dat het personage waarschijnlijk verdwijnt.

Filmproducent Adi Shankar (Castlevania, The Grey, Dredd) sprak met een paar medewerkers van The Simpsons, die bevestigden dat Apu Nahasapeemapetilon uit de serie gefaseerd wordt. Shankar is één van de prominente critici van het personage, die Apu eigenlijk liever ziet veranderen.

Het personage in de populaire cartoonserie ligt al een paar jaar onder vuur. Apu verscheen in het eerste seizoen van The Simpsons als eigenaar van de Kwik-E-Mart, en is al bijna 30 jaar een stereotype Indische immigrant. Veel Amerikanen vinden dit eigenlijk niet meer kunnen.

The Simpsons zelf reageerden dit jaar nog met een speciale verwijzing naar Apu, in deze scène.

Indirect beloven de makers nog eens goed naar het personage te kijken, hoewel ze zelf ook niet helemaal weten hoe ze het op moeten lossen. Het is een lastig parket voor The Simpsons, omdat het personage al sinds 1990 meedraait. In plaats van een ingrijpende wijziging kiest men er blijkbaar voor om Apu langzaam te laten verdwijnen.

Volgens Simpsons-schrijver Matt Reis is het personage de laatste seizoenen al niet zo vaak in beeld, en heeft hij daarnaast ook bijna geen tekst meer.