Olivia Colman is eindelijk te zien in de eerste echte trailer van The Crown, seizoen 3

Veronica Superguide logo
Olivia Colman is eindelijk te zien in de eerste echte trailer van The Crown, seizoen 3

The Queen spreekt, in trailer The Crown seizoen 3

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Zelfs een koningin wordt ouder, merkt Queen Elizabeth in de nieuwe trailer van The Crown, seizoen 3!

Het nieuwe staatsieportret stemt Hare Majesteit niet echt gelukkig in deze teaser. Waar zijn haar jonge looks toch gebleven? Die heeft Claire Foy met zich meegenomen, toen ze The Crown na het tweede seizoen verliet… Niks aan te doen, denkt de nieuwe koningin: Olivia Colman.

The Queen

Wat opvalt is hoe Colman op precies dezelfde toon spreekt als haar voorganger Claire Foy. Korte uitspraken, met haar mond bijna dicht. Colman is natuurlijk een zeer ervaren actrice, en dat heeft The Crown ook wel nodig met de recast van de hoofdrolspelers. Griezelig goed!

In het derde seizoen van The Crown gaat het Britse koningshuis weer turbulente tijden tegemoet. De economische groei van de jaren 60 en het mondiger worden van de jongere generaties komt voorbij. Het echte dieptepunt bereiken de royals pas in de jaren 70, door de energiecrisis, werkloosheid en het te lang vertrouwen op successen uit het verleden.

Colman neemt de rol van Queen Elizabeth dus over van Claire Foy, en Matt Smith wordt als prins Phillip vervangen door Tobias Menzies (Game Of Thrones, Outlander). Helena Bonham-Carter neemt het stokje over van Vanessa Kirby, die de ongelukkige prinses Margaret speelt.

In het vierde seizoen, waarop we waarschijnlijk korter moeten wachten dan op het derde, neemt Gillian Anderson (The X-Files, Sex Education) de rol op zich van de Britse premier Margaret Thatcher.

Het derde seizoen van The Crown is vanaf 17 november te zien op Netflix.

Lees verder