The Crown: dit wordt de nieuwe prinses Margaret

Veronica Superguide logo
The Crown: dit wordt de nieuwe prinses Margaret

The Crown: dit wordt de nieuwe prinses Margaret

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Netflix’ koninklijke dramaserie The Crown krijgt vanaf het derde seizoen een nieuwe cast. Eerder werd al bekend dat Olivia Colman de rol van koningin Elizabeth zal spelen. Het lijkt er op dat The Crown nu óók een nieuwe prinses Margaret heeft gevonden!

De Britse krant Evening Standard meldt dat Helena Bonham Carter momenteel onderhandelt met de makers van The Crown. Bonham Carter was eerder in de race voor de rol van Elizabeth, maar zoals bekend nam Olivia Colman (Broadchurch, Murder On The Orient Express) de rol van Claire Foy over, voor het derde en vierde seizoen van The Crown.

The Crown: dit wordt de nieuwe prinses Margaret

Koninklijk

Waar koningin Elizabeth haar gezicht en imago altijd strak in de plooi hield, was prinses Margaret meer het enfant terrible van de Britse koninklijke familie. De prinses, die zich bekneld voelde in het strakke keurslijf van de koninklijke familie, kwam regelmatig in opspraak door haar drankgebruik en buitenechtelijke relaties. Margaret werd in de eerste twee seizoenen gespeeld door Vanessa Kirby.

De rol lijkt geknipt voor Bonham Carter, die wel raad weet met het spelen van excentrieke, vrijgevochten vrouwen!

Grote onbekende is op dit moment nog de vervanger van Matt Smith, die tot nu toe prins Philip vertolkte. Het derde seizoen begint in de jaren 60 (de periode onder premier Wilson), de affaire rond prinses Diana wordt waarschijnlijk het onderwerp van het vierde seizoen.

Lees verder