Olivia Colman als koningin Elizabeth in The Crown

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Olivia Colman als koningin Elizabeth in The Crown

Olivia Colman noemt rol in The Crown 'de slechste baan ter wereld'

|
|

Laatste update:

Iedereen wil vast wel een keer als koningin door het leven, nou Olivia Colman dus niet. De Oscar-winnares speelt koningin Elizabeth in het aankomende 3e en 4e seizoen van The Crown, maar ze vond dit in het begin verschrikkelijk.

In de voetsporen van Claire Foy

Ze neemt de rol over van actrice Claire Foy, die werd geprezen voor haar werk als de jongere Queen Elizabeth. “Iedereen houdt van Claire Foy, dus het voelt als de slechtste baan ter wereld,” vertelt Colman aan Entertainment Weekly. 

Imiteren

Olivia heeft de rol van Elizabeth al eens eerder gespeeld en het voelde dus alsof ze in een overbekend toneelstuk zat dat al te veel is opgevoerd. “Het is hetzelfde als ieder ander klassiek toneelstuk dat ik heb gedaan. Velen hebben de rol al een keer gespeeld, ” legt ze uit. Maar ze haalde voornamelijk inspiratie uit de maniertjes van haar voorganger. "De eerste week merkte ik aan mezelf dat ik Claire's uitdrukkingen nadeed. Ik dacht erover na hoe zij het zou doen."

Prijzen voor de koningin

Claire Foy won een Golden Globe en een SAG Award voor haar vertolking van koningin Elizabeth. Maar zij is niet de enige die in de prijzen viel voor de rol van een royal. Colman won dit jaar nog een Oscar voor haar hoofdrol als koningin Anne in The Favourite. 

Prinses Margaret 

The Crown is vanaf 17 november te zien op Netflix met een hele nieuwe cast, waaronder Helena Bonham Carter. Zij speelt Elizabeth’s jongere zus, prinses Margaret, die niet erg onder de indruk bleek te zijn van Helena’s acteerwerk. De actrice vertelt: “Op een gegeven moment heb ik haar een keer ontmoet op Windsor Castle en zei ze tegen me: 'je wordt iets beter hè'." Wij zouden het maar gewoon als compliment opvatten. 

Lees verder