The Queen's Gambit, seizoen 2

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Queen's Gambit, seizoen 2

The Queen's Gambit krijgt waarschijnlijk geen tweede seizoen

|
|

Laatste update:

Nog voor Bridgerton en Lupin hoge ogen gooiden op Netflix scoorde The Queen's Gambit al de pannen van het dak. Deze hitsensatie wist namelijk in de eerste maand al zo'n 62 miljoen huishoudens te bereiken. Je zou zeggen dat een tweede seizoen daarom al niet te weerstaan is, maar helaas is dat absoluut niet zeker! 

Executive producer William Horberg liet namelijk onlangs aan Deadline weten dat een tweede seizoen helemaal niet op de planning staat.

Afronding van het verhaal

"We voelden dat de serie een bevredigend eindpunt had en we willen het publiek zelf de ruimte in laten vullen over wat er daarna gebeurt voor Beth Harmon", vertelde hij aan de entertainmentwebsite. "Er is niets veranderd, ondanks dat fans meer eisen van mijn Twitter-feed. Scott (Frank, red) en ik zijn erg blij met de volledigheid van Beth's verhaal." 

'Zeg nooit 'nooit'' 

Dit zou niet alleen jammer zijn voor de fans (die er in grote getale zijn), maar ook voor hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy. "Ik ben dol op het personage en ik zou zeker terugkomen als ze dat zouden vragen", vertelde ze vorig jaar al aan Town & Country. Maar hoe fijn ze het ook heeft gehad, ook zij realiseert zich dat een tweede seizoen wel erg onwaarschijnlijk is. "Het is zo onwerkelijk en geweldig dat mensen een tweede seizoen willen, want we hebben er nooit over nagedacht, er was geen discussie over. Dat gezegd hebbende, zeg nooit 'nooit' in Hollywood'."

We hebben een podcast met kijktips!

Inspiratie voor seizoen 2

Anya heeft zelf ook nog wel wat ideetjes voor een eventuele tweede seizoen. "Het zou heel interessant zijn om te zien hoe Beth zou zijn als moeder, nu ze nuchter is en beter op de hoogte is van de demonen die haar naar beneden halen." Tja, de ideeën zijn leuk, maar de vraag is of de makers daar ook zo over denken. We moeten het afwachten, maar de kans is nu toch wat kleiner geworden. 

The Queen's Gambit zie je op Netflix

Lees verder