The queens gambit met anya-taylor joy op netflix 2020

Veronica Superguide logo
The queens gambit met anya-taylor joy op netflix 2020

Bizar: The Queen’s Gambit veroorzaakt run op schaakborden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vorige maand ging The Queen’s Gambit in première. Volgens Netflix is deze seriesensatie nu al door 62 miljoen huishoudens bekeken. Daarmee is het de populairste miniserie uit de geschiedenis van de streamingdienst. En die populariteit beperkt zich niet tot het beeldscherm!

Enorme stijging

Volgens NU.nl heeft de populariteit van The Queen’s Gambit geleid tot een enorme stijging in de verkoop van schaakborden. Bij Bol.com lag de verkoop afgelopen maand zelfs vijf keer hoger dan in november 2019. “We doen nooit veel uitspraken over de oorzaak van zo'n stijging, maar in dit geval vermoeden we wel dat het door The Queen's Gambit komt”, verklaart een woordvoerder van de webwinkel.

Schaakwinkels

Ook schaakwinkels liften mee op het succes van The Queen’s Gambit. “Ik zie veel mannen die van de gelegenheid gebruikmaken dat hun vrouw door de serie plotseling interesse heeft in het schaken. Die pakken hun moment”, vertelt Marieke Diederen, eigenaresse van schaakwinkel Het Paard in Amsterdam.

Donderdag 3 december: Virtuele Superguide Pubquiz!

Internationale sensatie

In The Queen’s Gambit blijkt het weesmeisje Beth (gespeeld door Anya Taylor-Joy uit The New Mutants) een bijzonder schaaktalent te hebben. Zij groeit al snel uit tot een internationale sensatie. Maar ondanks haar succes, wordt Beth nog altijd geplaagd door de geesten uit haar verleden. Ook wij zijn fan: onlangs riepen we The Queen’s Gambit nog uit tot een van de beste series op Netflix!

Lees verder