Gaaf: The Matrix voor één week terug in de bios

Door Redactie
Gaaf: The Matrix voor één week terug in de bios

Het is alweer 20 jaar geleden dat The Matrix volle zalen trok. De futurische actiefilm uit 1999 komt ter ere van dit 20-jarig bestaan eenmalig voor een weekje terug in de bioscoop, vanaf 29 augustus. Voel je je al oud? (deze films zijn ook 20 jaar geworden dit jaar)

Top-20 aller tijden

The Matrix is een echte filmklassieker geworden die nog steeds in de top-20 van IMDB staat. The Matrix is geregisseerd door Larry en Andy Wachowski en Lana Wachowski. De hoofdrollen worden vertolkt door Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Carrie-Anne Moss.

Meta

Het verhaal draait om computerhacker Neo (gespeeld door Keanu Reeves) die er achter komt dat het leven op aarde een grote computersimulatie is. Alles is opgezet door zodat de plaag,  de mensheid, in de tang kan worden gehouden. Maar voor Neo is er een speciale missie: vrijheidsstrijders betrekken hem bij de strijd tegen de machines, zodat mensen weer vrij kunnen leven. 

Popcorn!

De film zit subliem in elkaar. Drie delen kwamen uit en er is een vierde deel van The Matrix in de maak. Vanaf 29 augustus is The Matrix in verschillende Nederlandse bioscopen te zien. Houd de bioscoopagenda's in de gaten voor locaties en tijden.