That '90s Show krijgt nu al duidelijkheid over toekomst bij Netflix

De serie is pas twee weken te zien op Netflix, maar That '90s Show is nu al zo'n hit, dat de beslissing over een tweede seizoen snel gemaakt is. Er zijn zestien nieuwe afleveringen besteld door de streamingdienst over de avonturen van de dochter van Eric en Donna.

That '90s Show

Maar liefst 41 miljoen uur werd That '90s al bekeken sinds 19 januari, de datum dat de serie live ging op Netflix. En al is de streamingdienst niet altijd even open over het succes van hun producties, kunnen we bij deze wel vaststellen dat dit vrij lekker scoren is. Al klinkt het wel indrukwekkender om het in het aantal gestreamde uren te omschrijven. Want als je bedenkt dat de serie tien afleveringen van zo'n 22 minuten omvat, klinkt het toch ineens minder spannend. Maar goed, Netflix is blij.

Ouderwets lachen

That '90s Show komt zeventien jaar na het einde van de hitserie That '70s Show, die tussen 1998 en 2006 te zien was. Alle acht seizoenen van die serie waren ook al te zien op Netflix. Ook heeft er kortstondig een That '80s Show bestaan, maar daar werd na een seizoen de stekker al uitgetrokken. Dat Netflix het nog eens aandurfde is dus gedurfd te noemen, zeker omdat de serie toch best een beetje oubollig aanvoelt. En de vraag is hoe enthousiast jonge kijkers daarvan worden. Maar in absolute cijfers stelt dit vervolg dus niet teleur.

Nostalgiefeest

De vraag is dan ook vooral wie die mensen dan zijn die That '90s Show kijken. Gezien de cameo's van vertrouwde gezichten zoals Ashton Kutscher, Mila Kunis en Wilmer Valderrama is het niet gek dat mensen op z'n minst nieuwsgierig werden, al draait het verhaal niet om hen. Ashton en Mila waren twintig jaar geleden ook al niet de belangrijkste karakters, maar werden toch wereldsterren sinds hun debuut in de serie.

Op bezoek bij Opa en Oma

De sterren van deze serie zijn tiener Leia en grootouders Red en Kitty Forman, die we al kennen uit de eerste serie. Leia gaat in de zomer op bezoek bij opa en oma, waar ze een buurmeisje en haar vrienden ontmoet, met wie ze allemaal 'avonturen' meemaakt in de beroemde kelder uit de eerste serie. Of ze in het tweede seizoen nog een zomervakantie doorbrengt bij haar grootouders is niet bekend, maar er is in elk geval genoeg te vertellen om nog eens zestien afleveringen te vullen. Dat vertelt producent Gregg Mettler tegen de Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline. Het eerste seizoen bestaat maar uit tien afleveringen. Wanneer dat tweede seizoen komt is nog niet bekend.

That '90s Show stream je via Netflix.