Temptation Island: waarom was dit seizoen zo fokking saai!?

Temptation Island was saai dit seizoen, ondanks de pogingen van de verleidsters

Dit seizoen werd er op Temptation Island zó veel gegeeuwd dat het verdorie wel Temptation Saailand leek. Niet leuk voor de kijker, maar vooral ook slecht nieuws voor de show!

De laatste aflevering van Temptation Island ligt inmiddels achter ons, maar waar we na eerdere seizoenen soms nog weken huilden van het lachen, kijken we op het meest recente avontuur anders terug dan voorheen. Om bij het thema te blijven was Temptation dit seizoen een soort ‘walk of shame’ na een mislukte one night stand waarin één van de deelnemers bij binnenkomst in slaap viel en urenlang keihard lag te snurken.

Temptation Island

Wilden we misschien te veel? Vorig seizoen werden we enorm verwend door de bizarre fratsen van ‘Timtation’. Nadat hij afleveringen lang zijn vriendin Deborah Leemans de hemel in prees, deed het betonharde Zuid-Hollands accent van verleidster Cherish zijn hartje smelten… Wat heet! Hij was meteen geobsedeerd.

Dit seizoen was iedereen gewoon nogal… bedaard. Temptation Island is eigenlijk een show die je alleen maar kunt verliezen. Als een relatie niet om zeep wordt geholpen door echt vreemdgaan, dan worden de beelden op het eiland op z’n minst zo gemonteerd dat ze twijfel zaaien.

De enige manier om niet te verliezen is dus om de makers niet eens beelden te geven die suggestief bewerkt kúnnen worden. Er werd gehitst; de makers háálden kunstgrepen uit, maar vergeleken met het grootste deel van Temptation Island 2019 leek de EO jongerendag pure rock ’n roll.

Temptation 2.0

In wezen is dit een nieuwe fase voor Temptation Island, waarin eigenlijk de formule eens goed bekeken moet worden. In Wie Is De Mol? kregen de kandidaten het spelletje op een gegeven moment óók door, en verzonnen ze de meest bizarre tactieken (niet opvallend doen, zodat opvalt hoe weinig je opvalt, waarna pas echt opvalt hoe weinig opvallend je Mol doet, ofzo). Wie Is de Mol? werd hierdoor alleen maar leuker voor veel kijkers, maar voor Temptation dreigt het omgekeerde.

Sidney was vooral met zichzelf bezig, en zijn vriendin Demi raakte bij het minste of geringste in paniek. Tegelijkertijd sprak ze haar medekandidaten moed in als ze rare beelden te zien kregen.

Toen de verleiders de grap maakten dat Demi binnenkort niet meer kon lopen in het geval van een vrijpartij, werd Sidney boos! ‘Dat zeg je toch niet!?’ Sidney leek echter niet te bedoelen dat je zoiets nóóit zegt over een dame, maar dacht dat de verleiders de grootte van zijn penis ter discussie stelden. Bíjna goed, Sid!

Sid had het hele seizoen vooral medelijden met zichzelf, maar dat bracht ook een naar kantje met zich mee. Verleider Gaetan, met een Congolese achtergrond, leek aan te pappen met Demi, waarna Sidney hem continu ‘die Congolees’ noemde: zelfs Rick Brandsteder besloot er op een gegeven moment wat over te zeggen.

Matten

Na de opnames raakte Sidney hierdoor nog in een vechtpartij verwikkeld met Gaetan én een andere verleider. Geweld is natuurlijk nooit goed te praten, maar eindelijk gebeurde er eens wat, Temptation-gerelateerds!

Interessant is dat Demi, in een interview met het Algemeen Dagblad ontkende dat het stel meedeed om bekend te worden. Tegelijkertijd zag ze het ‘wel als een opstapje’, dus waar hebben we het over. Temptation Island is een laagdrempelige manier om geld te verdienen in het schnabbelcircuit, maar tegelijkertijd wil je in de show níet over komen als een halfgare. Dit seizoen leken alle deelnemers dit te beseffen, met veel gegaan tot gevolg.

Sidney trekt binnenkort in elk geval de bokshandschoenen aan, om met een verleider te vechten.

De spannendste dingen gebeurden eigenlijk ná Temptation. De vechtpartij met Sidney, de vleesgeworden geeuw Laura die van haar fiets werd getrapt door een boze kijker, Rodanya’s dates met Danicio, waarin ze schijnbaar Morgan bedroog (die haar vóór Temptation al bedroog)… Eigenlijk was alles interessant, behalve Temptation Island zelf!

Dan kon verleidster Lizzy nog zó veel bananen tjappen; het zat er niet in…

Scherven

Achteraf zaten de deelnemers trouwens wel met de scherven. Vooralsnog zijn alleen Sidney en Demi nog bij elkaar. Milou besloot Heikki tóch weer obsessief te controleren, nadat ze zélf op verleiders stond te twerken, en later opdook op een pornosite. Kunnen we het trouwens éventjes hebben over Ayleen?

Roger en Laura, die tijdens Temptation Island alleen maar liepen te gapen, gingen óók uit elkaar… Roger vond aandacht van vrouwen toch wel leuk, maar niet met een draaiende camera in de buurt. Naar verluidt zijn ze nu weer een stel.

En Rodanya en Morgan… Eh, ja.

Driedubbele standaard

Wat dit seizoen extra opviel is de dubbele standaard waaraan vooral de vrouwelijke deelnemers aan moeten voldoen. Doen ze de hele dag niets, dan zijn het saaie troela’s, maar als ze een beetje lol maken, dan zijn het ineens sloeries. Dát er zo over ze gepraat wordt is op zich geen verrassing, maar het was dit seizoen wel érg pijnlijk, omdat er zo weinig gebeurde.

Misschien is het toch een idee om íets van een spelsysteem te introduceren; de tijd waarin deelnemers als halve zolen tegen elkaar op reden lijkt voorbij… Althans; nadien bleek er zat ‘dynamiek’ te zijn, maar de kandidaten waren slim genoeg om het tot thuis te bewaren.

Binnenkort begint op Videoland een nieuw seizoen Temptation Island VIPS… Hopelijk wordt dat weer ouderwets genieten. Het eerste schandaaltje hebben ze daar alweer te pakken!