Succession, Ted Lasso en The White Lotus grote winnaars van de Emmy’s

Door Peter Koelewijn
The White Lotus Emmy Award

Bij de uitreiking van de 74e Emmy Awards maandagavond in Los Angeles zijn dramaserie Succession, comedy Ted Lasso en miniserie The White Lotus uitgeroepen tot beste televisieshows. Succession en The White Lotus kan je kijken op HBO Max en Ted Lasso is te zien op Apple TV+.

The White Lotus grote winnaar

The White Lotus, een murder mystery dat zich afspeelt in een luxeresort op Hawaï, won eerder op de avond al vier andere Emmy's, voor beste mannelijke bijrol (Murray Bartlett), beste vrouwelijke bijrol (Jennifer Coolidge) en beste regie en beste script van een miniserie. De HBO-serie was daarmee de grote winnaar van de avond.

Ook Succession (HBO) en Ted Lasso (Apple TV+) wonnen meerdere prijzen: Jason Sudeikis nam eerder een Emmy in ontvangst voor de vertolking van zijn titelrol in Ted Lasso en Brett Goldstein won een award voor beste bijrol als Roy Kent in de show over een Brits voetbalelftal met een Amerikaanse coach. De serie kreeg ook de Emmy toebedeeld voor beste regie van een comedy.

Succession-acteur Matthew Macfadyen won de Emmy voor beste mannelijke bijrol in een drama en seriebedenker Jesse Armstrong mocht het beeldje ophalen voor beste script van een dramaserie.

John de Mol verliest met The Voice

John de Mols televisietalentenjacht The Voice greep maandag naast de prijzen. In de categorie beste competitieshow legde The Voice het af tegen Lizzo's Watch Out for the Big Grrrls.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP / Veronica Superguide