James Cromwell

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
James Cromwell
HollywoodOphef

Protesterende Succession-acteur lijmt zich vast aan Starbucks-balie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Een... bijzonder nieuwtje voor bij je ochtendbakkie pleur: acteur James Cromwell, vooral bekend van Babe en Succession, heeft dinsdag actie gevoerd bij een Starbucks in New York. Hij lijmde zichzelf woest vast aan de balie!

Toeslag voor plantaardige melk

De 82-jarige, een overtuigd veganist, en een handlanger zijn boos dat de koffieketen in de VS een toeslag rekent voor plantaardige melk en lijmden hun handen vast aan de balie.

PETA

De actie was georganiseerd door dierenrechtenorganisatie PETA, waar James al langer bij zit. Hij werd in 2017 opgepakt tijdens een protest bij dierenattractiepark Sea World in San Diego en werd twee jaar later in de boeien geslagen tijdens een actie tegen een dierenlaboratorium van een universiteit in Texas.

 

"This is how you get an animal rights message to STICK!", grapte de organisatie op Facebook:

Babe en Succession

James werd in de jaren 70 vegetariër en besloot tijdens de opnames van de iconische biggenfilm Babe, over een boerderijvarkentje dat bij de schapershonden wil horen, veganistisch te gaan leven. James kreeg zelfs een Oscar-nominatie voor zijn rol als boer Arthur Hoggett. Hij is ook bekend van zijn rollen in onder meer L.A. Confidential (1997) en The Green Mile (1999) en is op het moment te zien in HBO Max-series Succession, als de broer van Logan Roy, en Julia, als de vader van televisiekok Julia Child.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder