• TV

Sterren op het Doek: ‘Is het Rob Kemps of Matthijs van Nieuwkerk?’

Sterren op het Doek met Rob Kemps

In Sterren op het Doek was Rob Kemps, aka Snollebollekes te gast, en de uitzending werd al snel door de actualiteit ingehaald. Presentator Özcan Akyol vond één van de schilderijen sprekend op een gevallen DWDD-presentator lijken: ‘Hij lijkt op Matthijs van Nieuwkerk!’

Kunstenares Willeke Timmer schetste Rob Kemps, en terwijl ze bezig was kwam Özcan even de vorderingen bekijken. ‘Hij lijkt op Matthijs van Nieuwkerk, met dat mondje zo. Je hebt Matthijs geschilderd!’ Willeke was niet ondersteboven van die opmerking: ‘Dat zou echt slecht zijn! Wel de jongere versie dan!’

Is het Matthijs van Nieuwkerk of Rob Kemps?
© Omroep MAX

De vrienden van Matthijs

De timing van het fragment was een béétje ongelukkig. Matthijs van Nieuwkerk zit de laatste week in het hoekje waar de klappen vallen, nadat bekend werd dat hij een soort schrikbewind voerde op de redactie van De Wereld Draait Door. Özcan zei deze week dat hij het een beetje zielig vond voor Van Nieuwkerk, en Rob Kemps heeft nog helemaal niet gereageerd op het nieuws over zijn Chansons!-collega.

Snollebollekes en Rob

Kemps vertelde dat zijn ‘personage’ Snollebollekes graag als een halvegare over het podium rent, maar dat hij zelf lang niet altijd zin heeft om sociaal te doen. Zo vindt hij verjaardagen eigenlijk maar vervelend en weigert hij regelmatig de deur open te doen als mensen onverwacht aanbellen. ‘Ik heb liever dat het feest is als ik daar zelf zin in heb.’ Sommige mensen hadden dit totáál niet achter de artiest/presentator gezocht, maar kregen hierdoor tóch meer waardering voor de mens achter de hyperactieve pingpongbal.

Rob kiest serieus

Rob koos uiteindelijk voor een enorm realistisch portret van Bastiaen de Vries. Kemps vond het niet per se het meest vleiende schilderij, maar wel het meest serieuze én tijdloze. Sowieso waren alle schilderijen deze aflevering erg mooi: vorige week leek actrice Monic Hendrickx wel een soort druipkaars!

Het winnende schilderij van Rob Kemps in Sterren op het Doek
© Omroep MAX