Rob Kemps in The Wheel

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob Kemps in The Wheel

The Wheel verliest kijkers: ‘Waarom schreeuwt Rob Kemps zo?’

|
|

Laatste update:

De eerste aflevering van de nieuwe SBS6-spelshow The Wheel trok vorige week behoorlijk wat kijkers! Rob Kemps versloeg zelfs zijn ‘concullega’ Matthijs van Nieuwkerk, die daar ‘woest’ om werd. Dit weekend waren de geluiden wat negatiever: kijkers ergerden zich vooral aan het volume van de presentator.

Rob Kemps beleefde vorige week een succesvol debuut als presentator van The Wheel. Dit weekend keken er een stuk minder mensen naar de hyperactieve quizpresentator: 495.000 tegenover 714.000 vorige week.

In The Wheel krijgen kandidaten hulp van bekende experts op een bepaald vakgebied. De twist is dat een draaiend wiel bepaalt wélke expert mag helpen bij een vraag. Het kan gebeuren dat je hulplijn op het gebied van ruimtevaart je moet helpen bij vragen over My Little Pony. Het concept is leuk, maar kijkers ergerden zich behoorlijk aan Rob Kemps, met name zijn stemvolume mocht wel een paar tandjes naar beneden.

Als feestartiest Snollebollekes werkt het geschreeuw van Rob Kemps natuurlijk op het enthousiasme, maar bij een quiz hoef je níet altijd hyperactief te krijsen vinden de kijkers. Over Kemps rustigere bijdrage aan het muziekprogramma Chansons! waren kijkers een stuk enthousiaster.

Rob Kemps, de rijzende ster

Na Kemps winst in De Slimste Mens beseften veel Nederlanders dat hij heus meer in zijn mars had dan zijn Snollebollekes-act. Met zijn hoofdrollen in Chansons! en The Wheel is hij hard op weg om een bekend gezicht op televisie te worden. Over zijn doodenge imitatie in De TV Kantine spreken we niet meer...

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet The Wheel elke zaterdag op SBS6, vanaf 21:25 uur. Chansons! zie je elke vrijdag op NPO1, vanaf 21:25 uur.

Lees verder