Stephen King

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Stephen King

Stephen Kings The Talisman wordt Netflix-serie

|
|

Laatste update:

Leuk nieuws voor Stephen King-fans! The Duffer Brothers, de makers van Stranger Things, werken aan een nieuwe serie. Om precies te zijn willen ze het Stephen King-boek The Talisman naar het kleine scherm brengen.

De nieuwe serie wordt een samenwerking tussen Netflix, Amblin Entertainment (van Steven Spielberg) en Paramount Television. Als je weet waar The Talisman over gaat, dan denk je: “Oh ja!”

Het boek gaat over de jonge Jack, die op zoek is naar een magisch voorwerp: de Talisman. Jacks moeder is terminaal ziek maar Jack denkt dat de Talisman haar kan genezen. Hij vertrekt op een roadtrip door de Verenigde Staten, maar er staan hem een heleboel verrassingen te wachten… Meestal nare!

Dé podcast over series en films!

Jack ontdekt dat er een parallelle wereld bestaat, genaamd The Territories. Het gebied is eigenlijk een afspiegeling van onze wereld, maar dan een stuk duisterder. Als je Stranger Things gezien hebt, dan moet het je bekend voorkomen!

Stranger Things en The Talisman

The Territories worden bewoond door ‘tweelingen’: iedereen in de normale wereld heeft óók een versie in dit magische gebied. Normaal gesproken is het lot van deze ‘Twinners’ verbonden met de originele mensen (als de ene sterft, dan gaat de andere ook!). In het geval van Jack gaat er iets mis, en kan hij lekker schakelen tussen de schaduwwereld én de aarde.

The Duffer Brothers hebben natuurlijk ervaring met het maken van parallelle werelden, zoals ‘The Upside-Down’ uit Stranger Things. Steven Spielberg was zó onder de indruk van het verhaal dat hij de filmrechten op The Talisman in 1982 blind kocht: twee jaar vóór het boek in de winkel lag!

Sindsdien probeerde hij het verhaal te verfilmen, maar heeft nu besloten om The Talisman in een Netflix-serie te veranderen. Wanneer de nieuwe serie precies verschijnt is nog onbekend, maar Stephen King-fans hebben wéér iets om naar uit te kijken. En er kwam al zo veel gaafs aan!

Lees verder