Speelt Lady Gaga de nieuwe Harley Quinn in Joker 2?

Lady Gaga

Het script van een tweede deel van Joker ligt klaar. Eerder deze week deelde regisseur Todd Phillips het goede nieuws via Instagram. Nu komt daar nog meer leuk nieuws bij: niemand minder dan Lady Gaga is in gesprek om Harley Quinn te spelen, zo meldt The Hollywood Reporter.

Hallo Gaga

Nadat afgelopen week bekend werd gemaakt dat het tweede deel er echt aankomt, was het de vraag wie we in de film gaan zien. The Hollywood Reporter meldt dat de regisseur in gesprek zou zijn met Joaquin Phoenix, die een Oscar won voor zijn hoofdrol in het eerste deel en met zangeres Lady Gaga. Deze laatstgenoemde zou de rol van Harley Quinn gaan spelen.

Verschillende universums

Hoe de rol van Lady Gaga als Harley Quinn eruit komt te zien, is nog niet bekend. Maar wat we weten is dat Harley Quinn de psychiater van de Joker is, die uiteindelijk een gewelddadige latrelatie krijgt met de schurk uit Gotham. Nadat ze verliefd wordt op hem, wordt ze zijn gekke sidekick. Eerder zagen we Margot Robbie al in de rol van Harley in de Suicide Squad-films en haar solofilm Birds of Prey. Dat Gaga de rol nu krijgt, betekent niet dat ze het van Margot overneemt, de films spelen zich bijna 100% zeker in andere universums af.

Joker the musical

Dat de succesvolle zangeres de rol misschien krijgt is niet heel gek. Het tweede deel Joker Folie à deux wordt namelijk een…. musical?! Aldus het altijd betrouwbare The Hollywood Reporter. En Lady Gaga bewees met A Star is Born heel goed het acteren en zingen te kunnen combineren. Het is niet heel gek dat Todd bij haar uitkwam, hij produceerde namelijk ook A Star is Born.

In een Instagrampost van Todd werd in een tweede slide een foto van Joaquin gedeeld, waarop hij het script leest. Ook al is hij nog in gesprek met de regisseur, hebben we eigenlijk niet meer bevestiging nodig: natuurlijk keert Joaquin terug als Arthur Fleck!

Succesvolle film

Het eerste deel van Joker bleek een gigantische hit in de bioscopen. In de eerste twee weken dat de film uitkwam werden er alleen al in Nederland een half miljoen tickets verkocht! De film begon als een eenmalig project, maar daar kwam Todd Phillips al snel op terug, en hij sloot een sequel dan ook zeker niet uit.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.