‘Spaanse Gossip Girl’ dit najaar op Netflix, mét een paar oude bekenden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
‘Spaanse Gossip Girl’ dit najaar op Netflix, mét een paar oude bekenden

‘Spaanse Gossip Girl’ dit najaar op Netflix, mét een paar oude bekenden

|
|

Laatste update:

Genoten van La Casa De Papel en Gossip Girl? Netflix komt met een nieuwe Spaanse variant: Elite!

Elite draait om een ultraprestigieuze middelbare school: Las Encinas. Deze school is alleen geopend voor de fine fleur van Spanje, en kweekt de toekomstige machthebbers en captains of industry.

Dit verandert als een andere middelbare school wordt verwoest door een aardbeving. Het provinciebestuur besluit dat de leerlingen ondergebracht worden bij andere instellingen. Hierdoor komen drie ‘normale’ tieners op Las Encinas terecht…

De rijke kakkers zitten niet te wachten op het plebs, en maken dit meteen duidelijk. De conflicten blijven escaleren, tot er zelfs iemand overlijdt! Wie is verantwoordelijk voor de gruwelijke moord?

La Casa Elite

De cast van Elite bevat aardig wat acteurs uit het populaire La Casa De Papel. María Pedraza (Alison Parker), Miguel Herrán (Rio) en Jaime Lorente (Denver). Volgens Netflix zelf lijkt Elite op een kruising tussen Gossip Girl en Big Little Lies.

Internationale series worden steeds belangrijker voor Netflix. Het bedrijf legt steeds vaker de nadruk op producties uit niet-Engelstalige landen. Denk aan deze Indiase horrorserie, maar ook aan de eerste Nederlandse Netflix-serie.

Het gaat ze prima af: de Spaanse misdaadserie La Casa De Papel (Money Heist) werd een enorme hit. De betrokkenheid van verschillende castleden kan ook veel kijkers naar Elite trekken!

Elite is dit najaar te zien via Netflix.

Lees verder