Netflix maakt eerste Nederlandse serie!

Veronica Superguide logo
Netflix maakt eerste Nederlandse serie!

Netflix maakt eerste Nederlandse serie!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Netflix sprak al eens over een Nederlandse Original-serie, en nu komt hij er echt! Het wordt een combi van ‘coming of age’-drama met… horror!

De nieuwe serie heeft nog geen titel. In de Netflix Original leeft een groep studenten erop los in onze hoofdstad. Ze openen per ongeluk een portaal, waardoor ze in contact komen met een duistere, demonische kracht uit de Gouden Eeuw.

Wie er in de nieuwe serie spelen is nog niet bekend. Wel weten we dat het project verzorgd wordt door Pupkin (Van God Los, Smeris, Riphagen, Nieuwe Buren en Feuten).

Het verhaal is bedacht, en wordt geproduceerd, door Pieter Kuijpers en Sander van Meurs. De serie wordt geschreven door Winchester McFly. Volgens Kuijpers hint de serie naar ‘de meedogenloze Nederlandse geschiedenis, waar onze welvaart deels op is gebaseerd’.

Natuurlijk moet een Netflix Original aan een internationaal publiek appelleren; de keuze voor Amsterdam als locatie is dus geen toeval. De Original bestaat uit acht afleveringen, van elk 30 minuten. De streaminggigant maakte het nieuws bekend op een presentatie in Rome.

Wanneer de Nederlandse Netflix-serie precies verschijnt is nog niet bekend. Het Amsterdamse avontuur is in 2019 wereldwijd te zien. 

Lees verder