Joseph Siravo in The Sopranos

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Joseph Siravo in The Sopranos

Sopranos-acteur Joseph Siravo (66) overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Acteur Joseph Siravo is overleden. De acteur had een kleine, maar zéér belangrijke rol in de fantastische misdaadserie The Sopranos.

The Sopranos draait om gangster Tony Soprano (James Gandolfini) die zijn maffia-imperium draaiende houdt, terwijl zijn gezin langzaam verpietert en uit elkaar valt. Het is duidelijk van wie Tony zijn streken heeft geleerd: zijn criminele pa Johnny Boy Soprano, gespeeld door Siravo.

Joseph Siravo speelde Johnny Soprano in slechts vijf afleveringen van The Sopranos, die werden uitgesmeerd over acht seizoenen. In flashbacks zien we de vader van Tony verwikkeld in maffiapraktijken zoals het martelen en molesteren van andere gangsters.

The Many Saints of Newark

Siravo was voornamelijk musicalacteur maar was ook vaak te zien in kleine rollen in (gangster)films. In Carlito’s Way speelde hij Vinnie Taglialucci, bijvoorbeeld, die wraak probeert te nemen op Carlito (Al Pacino). Recent was Siravo te zien in The People Vs. O.J. Simpson: American Crime Story, als Fred Goldman.

Joseph Siravo’s personage Johnny keert binnenkort terug in de bioscoop, in de Sopranos-prequelfilm Newark. In de nieuwe misdaadthriller wordt zijn rol overgenomen door Jon Bernthal (The Punisher).

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Joseph Siravo overleed afgelopen weekend aan de gevolgen van prostaatkanker; de acteur was 66 jaar oud.

Lees verder