Na 13 lange jaren: The Sopranos prequel film heeft naam en releasedatum

Na 13 lange jaren: The Sopranos prequel film heeft naam en releasedatum

We weten dankzij Variety eindelijk hoe we The Sopranos prequel voortaan moeten noemen. En dat is nog niet alles: we hebben ook meteen een releasedatum voor deze gangsterfilm. Houd je vast: Newark releaset op 25 september 2020!

Een jonge Tony Soprano

Het is inmiddels al weer heel wat jaartjes geleden dat we de laatste aflevering van The Sopranos mochten aanschouwen. Gelukkig is er nu echter nieuws over de prequel-film. In de film zie je Michael Gandolfini, de zoon van de helaas overleden James Gandolfini. Hij treedt voor Newark letterlijk in zijn vaders schoenen: hij is namelijk te zien als een nog jonge Tony Soprano. Andere castleden in de film zijn onder meer: Alessandro Nivola, Vera Farmiga, Ray Liotta, Jon Bernthal, Corey Stoll, Billy Magnussen en John Magaro.

Na 13 lange jaren: The Sopranos prequel film heeft naam en releasedatum

Rellende maffia

Newark draait vermoedelijk om de zogenoemde Newark riots. Deze rellen - tussen Amerikanen van Italiaanse en Afrikaanse afkomst - braken in juli 1967 uit in de straten van New Jersey. Daarbij vielen er 16 doden, ook raakten er honderden mensen gewond.

Dat kan korter

The Sopranos-film werd in 2018 aangekondigd. Destijds kreeg de film nog de titel The Many Saints of Newark mee. Waarom er nu alsnog voor Newark gekozen is, is niet bekend. Misschien een ideetje van regisseur Alan Tayler, die eerder verantwoordelijk was voor Thor: The Dark World en Terminator Genisys?