Thor-regisseur tekent voor bioscoopfilm The Sopranos

Door Redactie
Thor-regisseur tekent voor bioscoopfilm The Sopranos

Hollywood werkt aan een bioscoopfilm gebaseerd The Sopranos. Nu weten we ook welke regisseur aan het roer staat van deze nieuwe maffiahit!

Rassenrellen

In maart werd bekend dat David Chase, de bedenker van The Sopranos, werkte aan een prequel over de geliefde misdaadfamilie. Alsof dat nog niet bijzonder genoeg was, betreft het hier geen nieuwe HBO-serie, maar een heuse bioscoopfilm! Deze film heeft als titel The Many Saints of Newark meegekregen en speelt zich af in de jaren 60. Tegen de achtergrond van de rassenrellen in Newark strijden Afro-Amerikaanse en Italiaanse gangsters om de macht.

Onderwereld

Deze week werd bekend wie de leiding krijgt over deze prequel van de populaire misdaadserie: Alan Taylor. Deze regisseur is beslist geen onbekende in de onderwereld van New Jersey. Taylor regisseerde eerder al negen afleveringen van The Sopranos. Hij bleef daarna werken bij HBO en regisseerde afleveringen van onder meer Mad Men, Deadwood en Game of Thrones.

Vermakelijk

Zijn film-cv is helaas iets minder indrukwekkend: daar staan vermakelijke, maar ook weer niet al te memorabele bioscoopfilms op als Thor: The Dark World en Terminator Genisys. Hopelijk weet Taylor The Many Saints of Newark wel naar nieuwe hoogten te tillen!