• Hollywood

Sony kondigt nieuwe Karate Kid-film aan

Door Lise Knipping
Karate Kid

Cobra Kai-fans opgelet! Kan je niet genoeg krijgen van de karate-taferelen en mis je de old school Karate Kid wel een beetje? Goed nieuws, want Sony kondigt een nieuwe film in de franchise aan. In 2024 moet de nieuwe Karate Kid in de bioscopen te zien zijn. 

Netflix heeft goud in handen met de hitserie Cobra Kai -lees hier onze recensie van seizoen 5. De serie is een sequel van de immens populaire Karate Kid-films, die behoren tot de ware 80's klassiekers. De franchise bewijst nog een mega hit te zijn in filmland, dus het is totaal geen verrassing dat een comeback van de films op de planning staat. "The return of the original Karate Kid franchise'', aldus Sony over de gloednieuwe film. 

Terugkeer

We kunnen ons opmaken voor een flinke portie nostalgie. De nieuwe Karate Kid-film verschijnt volgens Sony op 7 juni 2024 in de bioscopen, 14 jaar na de laatste film in de franchise en 40 jaar na de release van de eerste film. Hoewel er nog geen details bekend zijn over de inhoud van de sequel, staan alle ogen gericht op Ralph Macchio. De acteur domineert de franchise met zijn rol als Daniel LaRusso in zowel de originele films als de sequelserie Cobra Kai

Succes

Er is flink gebruik gemaakt van het grote succes van Karate Kid. De film verscheen in 1984 en werd direct een hit. In de jaren die volgden werden nog drie sequels gemaakt. In 2010 verscheen de reboot waarin Jaden Smith kungfu-lessen kreeg van Jackie Chan én acht jaar later kwam YouTube met de serie die verder ging met het verhaal van Johnny Lawrence. Er is zélfs een musical verschenen over de karate-film. Aan dat rijtje kan er nog wel een bij!

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.