Jeangu Macrooy

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeangu Macrooy

Eurovisiesongfestival krijgt twee extra uitzendingen op YouTube

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Het Eurovisiesongfestival zou in de week van 11 mei plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. De uitbraak van het coronavirus gooide echter roet in het eten… Dat betekent echter niet dat er dit jaar geen (online) feestje gevierd kan worden! Bijvoorbeeld in Eurovision: Europe Shine A Light, maar ook in twee extra YouTube-shows.

Alternatief voor halve finales Songfestival

De European Broadcasting Union besloot het Songfestival een jaar te verschuiven. Als vervanger worden we op 16 mei daarom getrakteerd op de tv-special Eurovision: Europe Shine A Light. Met andere woorden: de datum van de originele grote finale is inmiddels gevuld! Maar wat moeten we in vredesnaam doen op 12 en 14 mei? Gelukkig komt de Songfestival-organisatie voor de oorspronkelijke data van de halve finales nu ook met een alternatief!

Jeangu Macrooy op 12 mei te zien op YouTube

Op 12 en 14 mei vinden er namelijk YouTube-shows plaats. Het gaat om online-uitzendingen, waarin alle 41 deelnemers die zouden meedoen aan het Eurovisiesongfestival voorbijkomen. Kijk je in het bijzonder uit naar de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy? Zorg dan dat je op 12 mei paraat bent! Ook zie je de landen die het tegen elkaar zouden opnemen in de eerste halve finale. Op 14 mei is het de beurt aan de overige landen.

De Eurovisiesongfestival-shows zijn op beide dagen om 21.00 uur te zien via YouTube. De oorspronkelijke liedjes zullen dan alsnog te zien en te horen zijn. Uiteraard is er echter geen sprake van een competitie.

Lees verder