Sieneke, Iedereen had het erover

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sieneke, Iedereen had het erover

Sieneke denkt terug aan Songfestival 2010: ‘Kritiek raakte me’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

"Sha la lie sha la la. Sha la lie sha la la." Het voelt als de dag van gisteren dat Sieneke voor ons uitkwam op het Eurovisie Songfestival, maar in werkelijkheid is het dit jaar al 11 jaar geleden! Vanavond blikte ze bij Iedereen had het erover terug op die bewogen periode.

Het hele spektakel begon voor haar namelijk al bij de veelbesproken nationale finale, remember?

Enorme ontlading

Het staat bij ons in ieder geval nog op ons netvlies gebrand: Pierre Kartner die weigerde te kiezen wie met zijn nummer Ik ben verliefd (Sha-la-lie) naar het Eurovisie Songfestival mocht. "Het was een hele bizarre avond", blikt Sieneke zo'n 12 jaar na dato terug. "We waren allemaal zo zenuwachtig. En toen was het: 'Doe maar Sieneke'. Er was bij mij vooral vreugde en de ontlading. Weken van tevoren ben je ermee bezig, dus alles kwam eruit", vertelt de zangeres aan Art Rooijakkers.

Harde kritiek 

Voor de toen pas 17-jarige Sieneke brak de mooiste tijd van haar leven aan, maar dat succes had ook een keerzijde. Critici waren onverbiddelijk, zowel over het nummer als de act met de beruchte draaiorgel. "Het ging eigenlijk over van alles: het liedje, mij als persoon, mijn haar zat te ouderlijk en mijn kleding zat niet goed. Er was overal kritiek op." Op het moment zelf kon ze dat naast zich neerleggen, maar achteraf was dat een ander verhaal. “Het heeft mij echt wel wat gedaan. Het raakt je zeker. Toen vond ik het wel erg wat mensen over mij zeiden, maar op het moment zelf: ik leefde mijn droom.”

Met trots terugblikken

Ondanks alles wat ze nu weet, zou ze het echter nooit anders hebben gedaan. "Het is echt iets waar ik met veel trots op terugkijk. En waar ik misschien wel het meest trots op ben, is dat ik nu elf jaar later nog steeds mag optreden met mijn eigen liedjes."

Ben je na het lezen hiervan helemaal terug in de sfeer? Sja-la-lie dan vooral nog als vanouds met ons mee! 

Iedereen had het erover is iedere woensdagavond om 21:30 uur te zien op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder