Méér Lingo! Jan Versteegh presenteert een online spin-off van de spelshow met BN'ers!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Méér Lingo! Jan Versteegh presenteert een online spin-off van de spelshow met BN'ers!

SBS6 begint Lingo-spin-off met BN’ers!

|
|

Laatste update:

SBS6 heeft momenteel aardig wat succes met de revival van het woordspelletje Lingo. Om deze hit te versterken komt er binnenkort een nieuwe versie van het spelletje met bekende Nederlanders!

In Vrienden Van Lingo nemen teams van twee BN’ers het wekelijks tegen elkaar op om de meeste woorden te raden. De show wordt niet op tv uitgezonden maar is alleen te zien via het KIJK-platform, waar je normaal gesproken Talpa-programma’s kunt terugkijken.

Het zou kunnen dat het om een soort test gaat om te zien of online-only-programma’s aan kunnen slaan op KIJK, om misschien in de voetsporen te treden van RTL en Videoland. Voor liefhebbers van Lingo en Jan Versteegh is het sowieso goed nieuws!

SBS gebruikt de term ‘bekende Nederlanders’ overigens nogal losjes. Mogelijk heb je de meeste deelnemers wel eens gezien, maar weet je niet meer precies waarvan. De insteek lijkt vooral gericht op jongeren, door de aanwezigheid van Rapper Donny, Enzo Knol en de Gierige Gasten. Uitzonderingen zijn er natuurlijk ook: Dennis Weening, de oud-presentator van Expeditie Robinson kent bijna iedereen wel.

Hoewel de meeste deelnemers dus niet algemeen bekend zijn, zijn het vaak wel behoorlijk grappige figuren. Neem het niet van ons aan, maar bekijk de knotsmelige teaser zelf!

Meer Lingo!

De eerste serie bestaat uit vijf afleveringen, waarin telkens teams van twee tegen elkaar strijden. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Aflevering 1 - Donnie en Qucee vs. Ashafar en Bizzey
  • Aflevering 2 - Rijk Hofman en Robbert Rodenburg vs. Justin Verkijk en Dennis Weening
  • Aflevering 3 - Enzo Knol en Milan Knol vs. De Gierige Gasten
  • Aflevering 4 - Michella Kox en Marije Zuurveld vs. Igmar Felicia en René Watzema
  • Aflevering 5 - Joep ten Hove en Thijs Meeuwsen vs. Jasper en Stijn van StreetLab

Vrienden Van Lingo is vanaf 6 december wekelijks te zien op KIJK, vanaf 16:00.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Lees verder