Sander Schimmelpenninck geconfronteerd door studenten in College Tour: 'Ongemakkelijk'

Door Lise Knipping
Sander Schimmelpenninck

Oei. Sander Schimmelpenninck stond even met zijn mond vol tanden toen studenten hem confronteerden in College Tour. De oud-hoofdredacteur van Quote heeft de twee namelijk geblokkeerd op Twitter en hij had een van die studenten zelfs 'dom' genoemd.

Sander Schimmelpenninck, die in 2020 afscheid nam van Op1, deelt zijn mening maar al te graag op Twitter. Het is zo'n beetje zijn handelsmerk geworden, maar hij krijgt daar dan ook al snel kritiek op. Een ijverige student in de zaal bij College Tour laat zijn kans niet aan zich voorbijgaan. "Ik heb de laatste tijd je meningen niet kunnen lezen, want je hebt mij geblokkeerd."

'Best streng'

Tja, achter je telefoon is zoiets natuurlijk ook wel een stukje makkelijker. "Daar heb je het dan ongetwijfeld naar gemaakt", zegt Sander. Dat viel volgens de student wel mee: "Ik gebruikte het woord 'letterlijk' niet juist volgens jou. Toen heb je mij geblokkeerd en dat vind ik jammer." Ook Sander vond dat best wel streng achteraf.

Ongemakkelijk

College Tour-presentator Twan Huys maakt graag gebruik van de ietwat ongemakkelijke situatie. "Hoeveel mensen in de zaal zijn er door Sander geblokkeerd?", vraagt hij. Een andere student steekt vervolgens haar hand op en Sander herkent haar direct. Hij had de studente 'dom' genoemd waarna hij haar vervolgens ook blokkeerde. "Ik vond het wel jammer, want ik volgde je wel. Ik was ergens misschien ook wel geobsedeerd of fan", zegt de studente tegen Sander. De journalist vond het awkward om de verhalen aan te horen: "Dit is op alle niveaus ongemakkelijk."

Bedreigingen

De kritiek die Sander op dagelijkse basis moet slikken valt hem best zwaar, geeft hij toe. De bedreigingen vliegen hem om de oren en dat is 'wel een beetje' onder zijn huid gaan zitten. Ook vertelt de journalist dat hij een paar keer wat dingen heeft meegemaakt op straat waardoor hij echt moest gaan rennen. Hij weet niet wie er achter de bedreigingen zitten: "Je kan alleen maar vermoeden van een paar mensen online, dat het allemaal uit extreemrechtse hoeken komt." Stoppen met Twitter zit er absoluut niet in. "Ik kan morgen stoppen met Twitter. Dan maak ik het mezelf heel veel makkelijker. Ik kan morgen mijn toon aanpassen en mensen verbindend en vriendelijk te woord staan. Dat kan, maar dat is niet mijn rol."

 

Benieuwd naar wie wij nog eens willen zien in de stoel tegenover Twan Huys? Lees hier welke celebs volgens ons eens moeten aanschuiven in College Tour!

College Tour is te zien op NPO 2.