• Hollywood

Rust vooralsnog te zien met Alec Baldwin in de hoofdrol ondanks dodelijk schietincident

Ondanks de heftige vervolging van Alec Baldwin in de zaak van het dodelijk schietincident op de set, gaan we alsnog Rust kunnen zien in de bioscoop. De acteur verliest zijn titelrol niet en zal dus ook nog gewoon te zien zijn in de western-film. 

Alec Baldwin

Voor wie dacht dat geen enkele filmopname van de beruchte film Rust ooit het daglicht te zien zou krijgen, heeft het mooi mis. Volgens persbureau Reuters - die een verklaring in handen heeft van de productiemaatschappij achter de film - gaan de opnames van de western ook na de dood van cameravrouw Halyna Hutchins gewoon door. Hoewel Alec de hoofdrol speelt in de zaak van het schietincident, pakt hij ook nog de glansrol in de speelfilm. 

'Op schema'

De acteur is in Rust dan nog steeds te zien in de rol van outlaw Harland Rust. "De film ligt nog steeds op schema om voltooid te worden", zegt de advocaat in een verklaring. Hoe ver de productie inmiddels is, is niet bekend. We weten dan ook nog niet wanneer we de nu al beruchte western kunnen zien. 

Vervolgd

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat Alec Baldwin zal worden vervolgd voor de dood van de cameravrouw. In oktober 2021 schoot hij haar per ongeluk in haar borst toen hij aan het oefenen was met een geladen wapen. Dat was uiteraard niet de bedoeling, waardoor de boel nogal snel escaleerde. Vooral bijzonder: de acteur klaagde de crew van Rust zelf aan!

Bron: ANP/Veronica Superguide