Alec Baldwin klaagt crew 'Rust' aan na schietincident op set

Alec Baldwin

Nu Alec Baldwin zelf geschikt heeft met de nabestaanden van het slachtoffer, is het voor hem tijd om achter de échte daders aan te gaan. Een paar leden van de crew.

Het is de nachtmerrie van elke acteur die weleens met wapens werkt: dat je daadwerkelijk iemand verwond met je spel. Het gebeurde Alec Baldwin vorig jaar oktober, toen hij op de set van de western Rust de cameravrouw dodelijk verwondde met een revolver die tóch afging. Nadat hij het afgelopen jaar behoorlijk onder vuur lag, trekt hij nu zelf van leer.

De echte verantwoordelijken

De acteur gaat achter vier crewleden van de film Rust aan, waar hij zelf overigens ook producent van is. Zijn hoofddoelwit is wapensmid Hannah Gutierrez-Reed, die de leiding had over de wapens en munitie bij de film. Daarnaast acht hij ook assistent-regisseur Dave Halls verantwoordelijk, die in zijn rol de leiding heeft over de opname. Sarah Zachery, verantwoordelijk voor de rekwisieten en Seth Kenny, die de wapens leverde en de assistent van de wapensmid was, kunnen ook een dagvaarding verwachten van de Hollywoodacteur.

Links doelwit

Dat Alec flink onder vuur kwam te liggen, bij gebrek aan een betere woordspeling, heeft alles te maken met zijn politieke imago in Amerika. Hij is een uitgesproken liberaal, die ook nog eens de rechtse held Donald Trump vertolkte in Saturday Night Live. Die laatste had ook over hem gezegd dat het helemaal geen ongeluk was, dat hij de cameravrouw doodde. Verder heeft Alec nogal een opvliegend karakter, wat hem in het verleden al vaak in de problemen bracht. Zo werd hij ooit een vliegtuig uitgezet omdat hij weigerde op te houden met een woordspelletje op z'n telefoon. Ook ranselde hij nogal eens paparazzi af én schold hij ooit z'n dochter de huid vol op d'r voicemail. Al met al niet handig als je in zo'n situatie terecht komt.

Einde carrière?

Of daarmee ook een einde aan z'n carrière is gekomen is maar de vraag. Op dit moment zitten er nog acht films in de pijpleiding en werkt hij aan een nieuwe tv-serie met Frasier-ster Kelsey Grammer. En de bewuste film Rust komt ondanks al het drama ook nog steeds gewoon uit. Wanneer precies is nog niet helemaal duidelijk. Volgens de advocaat van Alec wil hij niets liever dan z'n naam zuiveren, wat een belangrijke reden is voor deze rechtszaken.

Bron: ANP/Veronica Superguide