• Hollywood

Alec Baldwin vervolgd voor dodelijk schietincident

In oktober 2021 schoot acteur Alec Baldwin per ongeluk een vrouw dood op de set van de western Rust. Na maanden vol onrust rondom de acteur, de dood en het wapen, wordt Baldwin nu vervolgd voor het schietincident. 

Alec Baldwin

De justitie in de staat New Mexico heeft besloten de acteur te vervolgen voor dood door schuld in de zaak rond de dodelijke schietpartij op de filmset. Ook wapensmid Hannah Gutierrez-Reed wordt vervolgd in deze zaak; ze overzag de wapens en munitie op de set. Cameravrouw Halyna Hutchins kwam om het leven tijdens de filmopnames toen Baldwin aan het oefenen was met een revolver, die eigenlijk ongeladen hoorde te zijn.

Teleurstelling

De advocaat van Alec Baldwin heeft inmiddels een verklaring naar buiten gebracht. "Meneer Baldwin kon niet weten dat er een echte kogel in het wapen zat of waar dan ook op de filmset lag", aldus zijn advocaat. Ze zijn dan ook enorm teleurgesteld in het slechte nieuws voor de acteur. Ze noemen de vervolging voor de dood van de cameravrouw 'een vreselijke justitiële dwaling'. 

Reactie van nabestaanden

Ook de familie van de overleden Hutchins heeft inmiddels gereageerd op de ontwikkelingen in de zaak. Ze laten via hun advocaat weten dat ze de aanklacht steunen: "We willen de sheriff van Santa Fe en de officier van justitie bedanken voor het afronden van hun grondige onderzoek en het vaststellen dat beschuldigingen van dood door schuld gerechtvaardigd zijn. Het is een troost voor de familie dat niemand in New Mexico boven de wet staat."

Bron: ANP/Veronica Superguide