Eva Jinek en Jeroen Pauw

Veronica Superguide logo
Eva Jinek en Jeroen Pauw

RTL houdt zich stil over Pauw en Jinek transfer gerucht

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Eva Jinek en Jeroen Pauw gaan mogelijk afscheid nemen van de NPO om bij RTL 4 te komen werken. Dat bommetje dropte Wilfred Genee dit weekend in Café Hendriks en Genee. Zelfs tv-recensent Angela de Jong, die tafelgast was, klonk verbaasd! RTL heeft nu gereageerd via RTL Boulevard op het hete gerucht en kiest ervoor om er niet al te veel op in te gaan.

Jinek voor RTL Late Night?

Het rommelt in talkshowland, zoveel is zeker. Twan Huys moest afdruipen na zijn RTL Late Night (met Twan Huys) debacle en Art Rooijakkers doet het niet veel beter met het floptastische Zomer met Art. Hij krijgt nog wel wat meer tijd van RTL-baas Peter van der Vorst, maar wij zien het somber in. Beau moet in september talkshows voor de commerciëlen gaan redden met wéér een nieuw RTL Late Night-format. Het enige dat we weten is dat hij afgewisseld wordt met nog een talkshowhost. Wordt het dan toch Jinek en/of Pauw?

Eva Jinek en Jeroen Pauw

RTL reageert op Jinek-Pauw geruchten

BNNVARA en KRO-NCRV zwijgen als het graf maar RTL kon een korte reactie kwijt bij Boulevard gisteravond. “Er gaan heel veel namen rond en het speculeren laten we altijd graag aan anderen over. Ons beleid is dat we nooit uitspraken doen over geruchten rond transfers.”

Matthijs van Nieuwkerk naar RTL?

Wilfred Genee’s tafelgast Angela de Jong was ook verbaasd over het Jinek-Pauw gerucht dat hij gehoord had. Volgens haar zit juist Matthijs van Nieuwkerk te azen op een RTL overstap, nu hij bij de publieke omroep steeds meer gekort wordt op z’n megasalaris.

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade ziet Eva Jinek wel werken als wissel voor Beau van Erven Dorens. “Ik denk zeker dat Eva Jinek wel kijkt of ze bij RTL eventueel op de late avond iets zou kunnen gaan doen. Ik denk dat RTL dat ook graag wil. Om en om met Beau van Erven Dorens zou een heel sterke avondprogrammering zijn.”

Wie gaat waar werken? Welke shows blijven bestaan? Waar gaat het kijkerspubliek naartoe en hoeveel reclameblokken moeten we straks doorspoelen? Hopelijk krijgen we gauw meer duidelijkheid over waar de carrières van Jeroen Pauw, Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk heengaan.

Lees verder