rtl boulevard peter r de vries marieke elsinga

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
rtl boulevard peter r de vries marieke elsinga

RTL Boulevard-studio ontruimd vanwege ernstige dreiging

|
|

Laatste update:

De uitzending van RTL Boulevard is vanavond afgelast vanwege een ernstige bedreiging. De studio aan het Leidseplein in Amsterdam is ontruimd. Het zou gaan om dreiging vanuit de georganiseerde misdaad.

Dreiging tegen RTL Boulevard

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam stelt (via RTL Boulevard) dat er informatie binnen is gekomen over een dreiging tegen het programma. De redactie nam daarop het besluit om de uitzending af te gelasten en de studio op het Leidseplein in Amsterdam te ontruimen. De woordvoerder laat weten dat er “zichtbare en onzichtbare maatregelen” genomen worden bij de studio.

Demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid noemt het afgelasten van de uitzending een “ingrijpend en heftig besluit”. Hij laat weten in contact te staan met de driehoek van Amsterdam en gesproken te hebben met de redactie van RTL Boulevard en de directie van RTL Nederland.

Win het weekend van je dromen!

Georganiseerde misdaad

Afgelopen dinsdag werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Een grote schok, voor heel bekend en onbekend Nederland. Of deze dreiging daarmee in verband staat, is nog niet duidelijk. Zo kon de woordvoerder van de gemeente Amsterdam niet zeggen om wat voor informatie het precies gaat. Wel lijkt het duidelijk dat de dreiging uit de hoek van de georganiseerde misdaad komt. 

Zoals gezegd, is de uitzending van vanavond afgelast. In plaats van een live uitzending kon je een herhaling van de uitzending van afgelopen woensdag zien. In die uitzending werd een ode gebracht aan De Vries. RTL overlegt op dit moment over de uitzending van morgen: "Veiligheid staat boven alles."

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder