Peter R. de Vries

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter R. de Vries

Hoe is het nu met Peter R. de Vries?

|
|

Laatste update:

UPDATE 15 juli: inmiddels is bekend dat Peter R. De Vries is overleden.

De aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries was uiteraard ook vanavond de opening van RTL Boulevard, waar Peter al jaren het uithangbord van is. Het programma kon een korte gezondheidsupdate geven.

Dit artikel is op woensdag 14 juli voor het laatst geüpdatet. Scroll helemaal naar beneden voor het laatste nieuws.

Het originele artikel:

Marieke Elsinga, die gisteren samen met Luuk Ikink een indringende uitzending maakte, begon vanavond met de woorden: "We beginnen met het allerbelangrijkste, het enige wat er op dit moment toe doet. Wat heel Nederland en natuurlijk ook ons ontzettend bezighoudt: de gezondheidstoestand van Peter."

Contact met de familie

Peter, die volgens deze traumachirurg vooral 'geduld en geluk' nodig heeft, vecht nog altijd voor zijn leven, zo hoorden we gisteren van RTL-baas Sven Sauvé in Humberto. Dat is nog altijd het geval, zo blijkt nu. "We hebben de hele dag contact met de familie", aldus Luuk Ikink. "Zij hebben ons het volgende laten weten: 'De situatie van Peter is op dit moment ongewijzigd. Veel blijft onzeker. Er zal tijd overheen gaan voordat er meer duidelijkheid komt. Wij zijn blij met de goede zorg die hij krijgt'."

Lees de hele verklaring hieronder:

Hoe is het nu met Peter R. de Vries?

Verdachten

Het goede nieuws, we proberen natuurlijk optimistisch te blijven, is dat Peter nog in leven is. Ook zijn er inmiddels twee verdachten aangehouden waarvan er één de vermeende schutter zou zijn. De twee worden morgen voorgeleid. De rechter-commissaris gaat dan bepalen of ze langer in hechtenis moeten blijven.

Update, 14 juli

De bovenstaande tekst is inmiddels alweer dagen oud, maar hoe is het nu, meer dan een week na de aanslag, met Peter? Helaas weten we niet veel meer. Gisteren lieten Peters kinderen Royce en Kelly wel wat meer los over hun vader. Dat deden ze in een speciale uitzending van Omroep MAX over Peters stichting De Gouden Tip. "Wij weten wel dat hij in ontzettend goede handen is en dat de doktoren en verpleegkundigen fantastisch werk leveren. Ook willen we jullie bedanken voor de fantastisch lieve woorden, mooie kaarten, bloemen en kaarsjes die jullie voor onze vader branden. Dat doet ons ontzettend goed in deze moeilijke tijden."

Lees verder